POLÍTICA
Política 30/10/2012

El Govern aprova el decret d'horaris comercials que deixa sense efecte la liberalització espanyola

La Generalitat blinda així el model comercial de Catalunya davant l'envaïment competencial que suposava la llei espanyola. La norma catalana limita a 72 hores setmanals l'obertura de comerços

M.colomer
1 min

BarcelonaEl consell executiu del Govern ha aprovat aquest dimarts el decret d'horaris comercials de Catalunya, que deixa sense efecte al país el decret de liberalització d'horaris comercials de l'Estat, que envaïa competències exclusives de la Generalitat. El decret català "clarifica" l'escenari legal al qual s'han d'adaptar els comerços catalans mentre no es resolgui el conflicte competencial que la Generalitat ha posat damunt la taula seguint els criteris del Consell de Garanties Estatutàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El decret català, que passa per damunt de la llei espanyola, determina que els comerços catalans podran obrir un màxim de 72 hores setmanals de dilluns a dissabte, que podran obrir vuit dies festius a l'any de forma autoritzada i l'exclusió de l'horari comercial general dels establiments d'alimentació amb una superfície de fins a 150 metres quadrats.

Model propi blindat

Francesc Homs, portaveu del Govern, ha argumentat que el decret català "preserva el model comercial català davant el decret espanyol que envaeix competències exclusives de la Generalitat". Amb la norma catalana, es dóna "resposta immediata a la necessitat de clarificar la normativa aplicable a Catalunya" mentre no es resolgui el conflicte competencial. El Govern assegura que el decret s'ha fet en connivència amb el sector.

stats