Política 12/03/2013

El Govern nomena Pere Puig com a nou delegat davant la UE

El substitut de Joan Prat a Brussel·les ha treballat des de 1995 a la Comissió Europea

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl Govern ha nomenat aquest dimarts Pere Puig i Anglada (Puigcerdà, 1964) com a nou delegat de la Generalitat davant la Unió Europea, en substitució del diplomàtic Joan Prat. Així ho ha anunciat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, que confia que Puig, expert en polítiques regionals de la UE, estarà "a l'alçada de les circumstàncies", en un moment en què la Generalitat busca multiplicar els seus contactes a nivell internacional per explicar el procés català pel dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puig és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, màster en Dret Europeu per la Université Libre de Bruxelles i diplomat en Negoci Energètic per la Universidad Pontificia de Comillas de Madrid. Entre 1988 i 1991 va ser funcionari de la direcció general d'Afers Interdepartamentals del departament de la Presidència de la Generalitat i, entre 1991 i 1995, va treballar per l'empresa Fecsa-Endesa.

La seva carrera com a alt funcionari de la Comissió Europea va començar l'any 1995, com a administrador principal de la direcció general de Política Regional i Urbana, així com a la direcció general de Justícia i Interior. Ara era director d'unitat adjunt d'Adquisicions i Contactes, a la direcció general de Tecnologies de la Informació.

Homs ha agraït la feina feta per Joan Prat,que segons ha remarcat no ha estat destituït per haver perdut la confiança del Govern, sinó que ja fa mesos que va sol·licitar el seu relleu a la delegació de Brussel·les "per raons personals". Segons Homs, Prat ha prestat "un grandíssim servei" en els seus dos anys en el càrrec i "no hi hagués hagut cap inconvenient" per a la seva continuïtat si així ho hagués volgut ell.

stats