POLÍTICA
Política 20/02/2013

El Govern desvincula ara les conselleries d'ERC dels informes encarregats a Método 3 pel tripartit

L'executiu ha emès un comunicat en què matisa que l'informe que el portaveu del Govern, Francesc Homs, va atribuir a l'àrea d'Indústria, llavors en mans dels republicans, l'havia encarregat la direcció general d'Energia, dependent d'Economia, controlada pel PSC

M. Colomer
2 min

BarcelonaEl Govern de CiU ha volgut tancar aquest dimecres la ferida oberta aquest dimarts amb els seus socis parlamentaris d'ERC a tomb de la relació del tripartit amb Método 3. En un comunicat emès aquest migdia, el Govern ha desvinculat de manera implícita les conselleries que estaven en mans dels republicans dels encàrrecs a l'agència de detectius Método 3, implicada en el cas d'espionatge polític a Catalunya. El comunicat l'ha emès el Govern, després del "malestar profund" que va ocasionar a la cúpula republicana el fet que el portaveu de l'executiu, Francesc Homs, vinculés en un primer moment un dels informes del tripartit contractats a Método 3 amb l'àrea d'Indústria, que comandava llavors el republicà Josep Huguet. El Govern ha matisat aquest dimarts que l'informe de la discòrdia el va encarregar en realitat la direcció general d'Energia, que llavors depenia de la conselleria d'Economia, que comandava el socialista Antoni Castells.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el comunicat, el Govern afegeix també que ha detectat quatre informes, i no tres, com va anunciar inicialment, contractats pel tripartit a Método 3. A més de l'informe sobre l'avellana que va encarregar a dit la conselleria d'Agricultura que dirigia el socialista Antoni Llena que va valer 30.000 euros, hi ha altres tres informes "sobre els quals no hi ha informació precisa" sobre als quals "s'està fent la recerca corresponent". Es tracta servei de consultoria tècnica i de seguretat (2007); un estudi al voltant d'una requalificació de terrenys rústics (2007) i l'informe encarregat per la direcció general d'Energia (2009).

Subvencions fora de sospita

En el comunicat, el Govern també explicita que Método 3 va concórrer en "convocatòries de subvencions de lliure concurrència, que no formen part de la recerca que el Govern està realitzant". Es tracta de les tres subvencions atorgades pel tripartit a Método 3 que ha avançat aquest dimecres l'ARA. L'executiu, a més, també ha explicat que des de l'any 2011 –no abans, cosa que explica la dificultat per identificar la concreció dels informes citats anteriorment– tots els contractes "menors", de menys de 18.000 euros, "queden totalment registrats a través del gestor electrònic de la contractació, implantat a tots els departaments del Govern, i que supervisa l'Oficina de l'Avaluació i Control de la Contractació, que depèn del departament de la Presidència".

stats