Política 03/01/2014

El Govern creu que s'ha "exagerat una mica" l'objectiu de la carta enviada als líders europeus

El secretari d'Afers Exteriors de la Generalitat, Roger Albinyana, explica que la missiva té afany d'informar sobre la consulta i que no demana res

Ara
1 min

BarcelonaLa carta i el memoràndum que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha enviat a diversos líders i responsables d'Exterior europeus té afany d'informar sobre l'acord parlamentari pel qual s'ha convocat la consulta d'autodeterminació a Catalunya, i en cap cas pretén demanar res. Així ho ha explicat aquest divendres el secretari d'Afers Exteriors i de la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, Roger Albinyana, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"S'ha exagerat una mica l'objectiu de les missives", ha declarat Albinyana, que ha deixat clar que si la carta enviada pel Govern demanés alguna cosa als països europeus, no seria d'abast públic i s'enviaria amb discreció. Unes declaracions que contrasten amb el contingut de la carta enviada als líders europeus, que conclou: "Confio que pugui comptar amb vostès per tirar endavant aquest procés democràtic i pacífic".

D'altra banda, el secretari d'Exteriors ha explicat que el Govern treballa amb un pla d'internacionalització del procés català basat en tres punts: intensificar la comunicació amb els països de l'exterior −on s'emmarcaria l'enviament de la carta−, intensificar les reunions bilaterals del president i altres membres de l'executiu amb mandataris d'altres països, i intensificar la projecció del missatge a través de la difusió en mitjans de comunicació internacionals.

Albinyana ha admès que alguns països ja han enviat al Govern justificants de recepció "amables", tot i que cap d'aquests ha donat resposta al contingut de la carta. Així mateix, ha explicat que el memoràndum també va ser enviat a diversos organismes multilaterals.

stats