Política 08/10/2013

La Generalitat porta als tribunals el límit de dèficit pel 2014 imposat per Rajoy

Homs calcula que si s'apliqués estrictament la llei d'estabilitat pressupostària Catalunya podria disposar l'any vinent de 2.400 milions més de marge

R. Mateos / O. March
1 min

BarcelonaEl Govern presentarà en breu un recurs contenciós administratiu contra el límit de dèficit de l'1% imposat per l'Estat a les comunitats autònomes per al 2014. Així ho ha anunciat aquest dimarts el conseller de la Presidència, Francesc Homs, després que l'executiu de Mariano Rajoy no hagi respost al requeriment presentat per la Generalitat per modificar l'objectiu de dèficit de l'any vinent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha denunciat que, "paradoxalment", el govern espanyol incompleix els mecanismes que preveu la llei d'estabilitat pressupostària, perquè s'imposen a les comunitats autònomes uns esforços de reducció del dèficit desproporcionadament superiors en relació amb els de l'Estat. Segons Homs, si s'apliquessin els procediments previstos a la llei, les comunitats podrien situar el seu sostre de dèficit no en l'1% del PIB sinó en el 2,2%. Aquest 1,2% de més, segons els seus càlculs, permetria a la Generalitat disposar d'uns 2.400 milions d'euros més de marge.

stats