Política 21/01/2019

El Govern andalús de Moreno inclou una conselleria de Salut i Famílies

L'exseleccionador espanyol de bàsquet Javier Imbroda serà el conseller d'Educació i Esports

Ara
1 min
El líder del PP-A, Juanma Moreno, saludant el cap de llista de Vox, Francisco Serrano.

BarcelonaEl nou president andalús, Juan Manuel Moreno, ha presentat aquest dilluns la composició del seu executiu. Un govern conjunt amb Ciutadans i condicionat per Vox, com demostra l'afegitó a última hora d'una conselleria de Salut i Famílies. Una fórmula prou ambigua per satisfer el partit d'ultradreta –que va incloure en el seu acord amb el PP la creació d'una conselleria de Família– i Ciutadans, que considera que el fet que es parli de famílies en plural trenca la concepció d'una família única com la que defensa Vox.

La conselleria de Salut i Famílies, que pilotarà Jesús Aguirre, és una de les més destacades d'un executiu que, com ja s'havia anunciat, tindrà el líder de Ciutadans, Juan Marín, com a vicepresident al capdavant d'una macroconselleria de Turisme, Regeneració, Justícia i Administració Local. El govern andalús estarà format per 11 conselleries, sis de les quals en mans d'homes i cinc en mans de dones.

Entre els noms que ha donat a conèixer avui Moreno també destaca la presència de l'exseleccionador espanyol de bàsquet Javier Imbroda, que a proposta de Ciutadans liderarà la conselleria d'Educació i Esport.

stats