Política 12/03/2013

El Govern exigeix al PP una “rectificació en tota regla” per haver donat crèdit a l'informe contra Mas i Pujol

Homs acusa alguns dirigents populars d'haver actuat com en "l'època de la inquisició" per desacreditar el president de la Generalitat

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha exigit aquest dimarts al PP una "rectificació en tota regla" per haver donat credibilitat al suposat informe policial publicat en plena campanya electoral catalana pel diari 'El Mundo', en què s'acusava Artur Mas i Jordi Pujol de tenir comptes a Suïssa. Homs ha recordat que alguns dirigents del PP, fins i tot alguns ministres del govern de Mariano Rajoy, s'hi van acarnissar com en "l'època de la inquisició".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Poc abans, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha dit que "no és possible de moment" determinar la procedència i l'autoria del suposat informe policial de la UDEF (Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal) que vincula Artur Mas, la família de l'expresident Jordi Pujol i altres dirigents de CDC amb comptes bancaris a Suïssa.

Per Homs, les declaracions del ministre "certifiquen la gran mentida i la gran manipulació" del document que va difondre 'El Mundo' poc abans de les eleccions del 25 de novembre. El PP, per tant, va cometre un "error monstruós" en donar veracitat a la informació. Malgrat que el "mal" ja està fet, ha dit Homs, "l'única cosa que pot honorar una mica" els dirigents del PP que en el seu moment van dir "barbaritats" és que ara facin una clara rectificació pública.

A més, Homs ha lamentat que el ministeri d'Interior "hagi necessitat quatre mesos per saber si l'informe l'havia fet o no la policia".

stats