XOC INSTITUCIONAL
Política 31/07/2016

El Govern preveu endurir al setembre el pols amb l’Estat

El president català va dibuixar un setembre especialment calent

Gerard Pruna
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a l’escola d’estiu de la JNC.

BarcelonaSuperada la via dels fets amb el debat al Parlament sobre el procés constituent i la reacció del govern espanyol instant el Tribunal Constitucional (TC) a actuar contra la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, el xoc institucional ha entrat en el terreny de les declaracions. I si hem de jutjar per les paraules d’ahir del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, l’executiu català no té intenció de fer-se enrere. En una intervenció a l’escola d’estiu de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Puigdemont va criticar que s’amenaci “els demòcrates catalans” i va garantir que el Parlament continuarà aprovant resolucions sobre el procés “digui el que digui el TC”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president català va dibuixar un setembre especialment calent. Segons els seus càlculs, un cop superada la “primera fita” de la qüestió de confiança -va rebutjar que la CUP posi exigències-, se succeiran al Parlament votacions clau per culminar el procés. Puigdemont va afirmar que amb el recurs al TC pel procés constituent “serà l’última vegada que la política espanyola s’equivoca” amb Catalunya i va avisar les institucions estatals que a partir de la tornada de les vacances “els quedarà encara més clar” que “d’error en error s’arriba a la desconnexió definitiva”.

Les vacances de Forcadell

Tot, mentre encara es produeixen mostres de suport amb Forcadell. Ahir el líder de Junts pel Sí (JxSí), Jordi Turull, va titllar d’“arbitrari i covard” el recurs al TC i va rebutjar que es pugui inhabilitar la presidenta de la cambra. A l’espera que demà es reuneixi el tribunal, alguns mitjans estatals van interpretar com un gest polític -i polèmic- el fet que Forcadell marxi de vacances a Etiòpia entre el 3 i el 12 d’agost i delegui les funcions en el vicepresident primer, Lluís Corominas.

stats