Política 17/01/2017

El Govern no dóna "cap credibilitat" als acords que sorgeixin de la Conferència de Presidents

Munté considera que es tracta d'acords "molt inconcrets" que "arriben tard"

Gerard Pruna
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont

Barcelona"Acords molt inconcrets que xuten la pilota cap endavant en qüestions que són d'especial rellevància però a les quals el govern espanyol arriba molt tard". Aquesta ha estat la valoració que la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha fet de la primera Conferència de Presidents sense representació catalana que ha arrencat aquest matí al Senat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Munté s'ha mostrat escèptica sobre els acords que han de sorgir de la reunió, centrada en el finançament autonòmic i sense que el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, hagi fet cap menció en el seu discurs a l'absència dels representants catalans i bascos. "Cap credibilitat" que serveixin d'alguna cosa o arribin a temps, ha dit.

Per reforçar el seu escepticisme, Munté ha esgrimit que de les cinc reunions que s'han fet fins ara d'aquest organisme no n'ha sorgit mai cap compromís concret que s'hagi dut a terme, i ha subratllat que en l'última reunió –fa més de quatre anys– es va prometre abordar una reforma del finançament autonòmic que encara no s'ha començat.

Pel que fa a la possibilitat de nomenar un expert per part de la Generalitat de cara a la negociació del model de finançament, Munté ha donat a entendre que l'executiu català no ho farà perquè l'experiència diu que el fet que "Catalunya lideri la negociació" no és bo per a ningú.

Tanmateix, el Govern seguirà de prop les negociacions a través de l'expert designat pel govern Balear, l'economista Guillem López Casasnovas, de qui Munté ha enaltit "el seu coneixement sobre la situació de Catalunya".

stats