Relacions Catalunya-Espanya
Política Govern 03/03/2023

Ayuso no accepta un cara a cara amb Aragonès: "Hem de buscar el que ens uneix"

Proposa una reunió entre presidents després que el cap del Govern s'obrís a debatre-hi per confrontar models

2 min
El president, Pere Aragonès, en una imatge recent al Palau de la Generalitat

BarcelonaEl president Pere Aragonès estaria disposat a mantenir un cara a cara amb Isabel Díaz Ayuso per confrontar els models de Catalunya i Madrid. Ho ha afirmat en una entrevista a El cafè d'idees (La 2 i Ràdio 4) després que li preguntessin per les crítiques que la presidenta madrilenya va llançar contra el Govern en la seva última visita a Barcelona, on va oferir una conferència al Círculo Ecuestre. "Si ella vol discutir el model socioeconòmic o de serveis públics, estic disposat a debatre amb ella, i si cal fer un cara a cara, el faig, no tindria absolutament cap problema", ha dit, i ràpidament ha afegit: "Crec que ella no voldria". Poc després, la mateixa Ayuso li ha donat la raó i, en lloc d'un debat, li ha proposat una reunió entre presidents per trobar punts en comú.

Al cap del Govern li havien preguntat específicament sobre les declaracions d'Ayuso en què es referia a Catalunya com un "règim excloent" i presumia que a la Comunitat de Madrid hi ha quinze impostos menys. Unes paraules que, segons Aragonès, intenten "provocar les institucions catalanes" i que responen a una manera de fer política "de pensar-te que ets el més intel·ligent del món i que els altres estan per sota teu [...]. Tinc un model absolutament oposat", ha sentenciat. De fet, i a mode de tast d'un hipotètic debat amb la dirigent del PP, el president ha posat el dit a la nafra en el nivell d'atur o l'estat de la sanitat a Madrid.

"Hem d'anar a les xifres concretes i a la realitat. I comparem: el Madrid de Díaz Ayuso té 2 punts més d'atur que el d'aquesta Catalunya republicana i sediciosa que ella veu –ha dit–. I crec que hauria de mirar com té la sanitat [...]. Nosaltres arribem a acords perquè es desconvoquin vagues i ells provoquen que la ciutadania surti al carrer per denunciar un model neoliberal de serveis públics", ha afegit. I encara ha tirat un tercer dard: "Que miri quin és el suport que té el seu partit al Parlament de Catalunya". Els populars tan sols van aconseguir 3 diputats en les últimes eleccions.

Ayuso proposa una reunió: "Hem de buscar el que ens uneix"

Hores després de les paraules d'Aragonès, Ayuso ha confirmat que no accepta el repte del president català, però li ha proposat una reunió per parlar de com Catalunya i Madrid poden "prosperar juntes". "Entre presidents autonòmics hem de buscar el que ens uneix i treballar junts per millorar les condicions de la vida dels ciutadans. Catalunya i Madrid no han d'estar enfrontades, són Espanya i hem de créixer juntes", ha dit en declaracions als mitjans de comunicació. "Per confrontar ja tinc cada setmana els seus socis a l'Assemblea de Madrid", ha etzibat, en referència al PSOE i Unides Podem.

stats