ELECCIONS MUNICIPALS
Política16/09/2014

Guanyem reuneix més de 1.500 ciutadans en el seu debut oficial i encara el seu procés de consolidació

La formació impulsada per Ada Colau ha convocat unes jornades "de confluència" per a l'11 d'octubre amb Procés Constituent, Podem, ICV, EUiA, CUP, Partit X i Equo

Efe

BarcelonaGuanyem Barcelona ha reunit aquest dimarts més de 1.500 ciutadans a l'acte "Ara toca guanyar" que ha convocat a les Cotxeres de Sants i amb el qual ha començat la seva construcció com a candidatura a les eleccions municipals del 2015, que espera tenir a punt abans de Nadal.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu del moviment, Ada Colau, ha assenyalat a EFE que "ara és quan comença Guanyem Barcelona" i ha expressat la seva convicció de "poder guanyar l'Ajuntament de Barcelona" i representar la "majoria social" de la ciutat. "Guanyem Barcelona és una proposta municipalista per a la ciutat de Barcelona. La proposta és per a Barcelona. No pretenem ser una marca que es presenti ni a les catalanes ni a les estatals", ha assegurat la portaveu.

Cargando
No hay anuncios

Colau ha puntualitzat que Guanyem Barcelona "no és una candidatura" habitual i, en aquest sentit, ha explicat que abans d'arribar a l'acte s'ha superat un procés de validació que ha durat tot l'estiu i que ha posat de manifest que més de 30.000 persones hi donen suport i ara inicia un procés participatiu de construcció col·lectiva.

En aquesta fase, moviments socials, persones implicades dels barris i forces polítiques debatran com començar a organitzar la candidatura "en els barris" i a taules sectorials.

Cargando
No hay anuncios

També en aquest marc, Guanyem Barcelona ha convocat unes jornades publiques "de confluència" per al pròxim 11 d'octubre a les quals ha invitat les forces polítiques que participen en la gènesi d'aquesta plataforma (Procés Constituent, Podem, ICV, EUiA, CUP, Partit X i Equo).

A l'acte d'aquest dimarts, a més de les intervencions de mitja dotzena de promotors de la iniciativa i el debat amb el públic, s'ha facilitat informació als ciutadans interessats en el projecte.

Cargando
No hay anuncios

Equips de treball de Guanyem han compartit la feina que s'ha fet fins ara i ha explicat com es pot participar en el projecte de forma presencial i l'aplicació per a dispositius mòbils de participació ciutadana Appgree.