ELECCIONS MUNICIPALS
Política 16/09/2014

Guanyem reuneix més de 1.500 ciutadans en el seu debut oficial i encara el seu procés de consolidació

La formació impulsada per Ada Colau ha convocat unes jornades "de confluència" per a l'11 d'octubre amb Procés Constituent, Podem, ICV, EUiA, CUP, Partit X i Equo

Efe
2 min
Aspecte de l'acte de Guanyem del 16 de setembre / TWITTER DE GUANYEM

BarcelonaGuanyem Barcelona ha reunit aquest dimarts més de 1.500 ciutadans a l'acte "Ara toca guanyar" que ha convocat a les Cotxeres de Sants i amb el qual ha començat la seva construcció com a candidatura a les eleccions municipals del 2015, que espera tenir a punt abans de Nadal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu del moviment, Ada Colau, ha assenyalat a EFE que "ara és quan comença Guanyem Barcelona" i ha expressat la seva convicció de "poder guanyar l'Ajuntament de Barcelona" i representar la "majoria social" de la ciutat. "Guanyem Barcelona és una proposta municipalista per a la ciutat de Barcelona. La proposta és per a Barcelona. No pretenem ser una marca que es presenti ni a les catalanes ni a les estatals", ha assegurat la portaveu.

Colau ha puntualitzat que Guanyem Barcelona "no és una candidatura" habitual i, en aquest sentit, ha explicat que abans d'arribar a l'acte s'ha superat un procés de validació que ha durat tot l'estiu i que ha posat de manifest que més de 30.000 persones hi donen suport i ara inicia un procés participatiu de construcció col·lectiva.

En aquesta fase, moviments socials, persones implicades dels barris i forces polítiques debatran com començar a organitzar la candidatura "en els barris" i a taules sectorials.

També en aquest marc, Guanyem Barcelona ha convocat unes jornades publiques "de confluència" per al pròxim 11 d'octubre a les quals ha invitat les forces polítiques que participen en la gènesi d'aquesta plataforma (Procés Constituent, Podem, ICV, EUiA, CUP, Partit X i Equo).

A l'acte d'aquest dimarts, a més de les intervencions de mitja dotzena de promotors de la iniciativa i el debat amb el públic, s'ha facilitat informació als ciutadans interessats en el projecte.

Equips de treball de Guanyem han compartit la feina que s'ha fet fins ara i ha explicat com es pot participar en el projecte de forma presencial i l'aplicació per a dispositius mòbils de participació ciutadana Appgree.

stats