Política19/10/2017

La Guàrdia Civil interroga un jove per haver donat una puntada a un agent l'1-O

El cos policial també cita a declarar l'alcalde ferit de Dosrius per resistència "greu" l'1-O

Acn

DosriusLa Guàrdia Civil va citar a declarar aquest dimecres a la tarda un home de 22 anys que presumptament va donar una puntada de peu al cap d'un agent del cos espanyol l'1-O a Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat. Els fets que s'investiguen van tenir lloc la tarda de l'1-O, quan el grup de reserva i seguretat número 2 de Sevilla de la Guàrdia Civil es disposava a arrestar una persona que presumptament també havia donat una puntada de peu a un altre agent del cos, que havia caigut a terra.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons un comunicat del ministeri de l'Interior, en aquell moment es va acostar el jove de 22 anys, que va donar "una forta puntada de peu a un dels guàrdies civils" i va fugir. La Guàrdia Civil acusa el detingut, que és veí del municipi, dels delictes d'atemptat contra un agent de l'autoritat, resistència, desobediència i amenaces.

Cargando
No hay anuncios

El cos de seguretat espanyol ha explicat que l'interrogatori del veí de Sant Esteve Sesrovires va ser possible després de diverses gestions que el van permetre localitzar i identificar. El jove va ser citat a declarar aquest dimecres a la comandància de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca, on va declarar a l'espera que el jutjat de Martorell que porta les diligències d'aquest cas el citi a declarar. De fet, la Guàrdia Civil ha assegurat en tot moment que el jove havia quedat detingut, malgrat que l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha negat aquest extrem i ha puntualitzat que el veí del municipi només va ser interrogat.

Cargando
No hay anuncios

Amb aquest, ja són tres els acusats per agressions o intents d'agressions a guàrdies civils arran dels incidents que van tenir lloc l'1-O a Sant Esteve Sesrovires. El dia del referèndum es va detenir un jove de 24 anys, a qui se l'acusa de donar una puntada de peu al cap d'un agent aprofitant que havia caigut a terra mentre participava en el dispositiu. El presumpte agressor va intentar fugir però va ser interceptat per altres guàrdies civils. El mateix 1-O també va ser arrestada una altra persona per intentar atropellar amb una moto un agent del cos.

En paral·lel, l'alcalde de Dosrius (Maresme), Marc Bosch, ha sigut citat a declarar aquest dijous a la comandància de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca per un possible delicte de "desobediència i resistència greu" durant el referèndum de l'1-O.

Cargando
No hay anuncios

Es dona la circumstància que Bosch va ser un dels ferits més mal parats a Dosrius aquell dia. Fruit dels cops de porra dels agents que van voler requisar les urnes a l'Escola Castell, l'alcalde va haver de ser atès a l'hospital de Mataró i va haver de dur un collar cervical.

A més de Bosch, també ha sigut citat pels mateixos fets el president local d'ERC al municipi i regidor de Promoció Econòmica, Eduard Garcia.