Política 30/05/2013

Gürtel va pagar a Ana Mato un viatge a Disneyland París

L'Agència Tributària entrega un document al jutge Pablo Ruz que inclou viatges i esdeveniments pagats per Correa a l'exmarit de la ministra de Sanitat: "Mato no té res a veure amb el document"

Efe
1 min

BarcelonaUn informe de l'Agència Tributària entregat al jutge Pablo Ruz assegura que Francisco Correa va pagar a la ministra de Sanitat, Ana Mato, part d'un viatge a Disneyland París el 1998.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La ministra de Sanitat va anar a París amb un nen i, segons l'informe, Correa va pagar-li com a mínim 3.635 francs francesos, que són més de 500 euros.

El document de l'Agència Tributària, de 114 pàgines, inclou una sèrie de viatges i esdeveniments que va pagar Correa a l'exalcalde de Pozuelo i exmarit d'Ana Mato, Jesús Sepúlveda. Altres exemples serien un viatge a Hèlsinki el 1996 o la celebració de la comunió i de l'aniversari –el 2005 i el 2006, respectivament– de la filla de Sepúlveda i Mato.

Un portaveu del ministeri de Sanitat ha assegurat que els documents són "més del mateix" i que Mato "no hi té res a veure". Així ho demostra, segons considera el portaveu, el fet que el jutge "no hagi obert cap causa contra Mato".

El portaveu ha argumentat també que "Sepúlveda és el pare dels fills de Mato; ella es fa càrrec d'algunes despeses i ell d'unes altres. El que paga el seu marit, ella no sap d'on procedeix". També ha recordat que Sepúlveda "va dir que es responsabilitzava de la gestió de les seves finances i que Ana Mato no hi tenia res a veure".

stats