Política 15/12/2014

"Els que volen reduir-ho tot a l'eix nacional és que són de dretes i tenen coses a amagar": Herrera en 10 frases

El president del grup parlamentari ICV-EUiA proposa un pol d'esquerres en les properes eleccions catalanes i tres consultes: sobre la renda mínima garantida, un servei públic d'aigua i energia i un sistema nacional públic de salut.

Ara
2 min

Barcelona1. Els debats a afrontar: "Tenim un repte o molts? Som catalans i catalanistes que volem exercir el dret a decidir. Si som tot això no podem reduir el país en un sol conflictes: nacional, social i democràtic. Aquells que volen reduir-ho tot a l'eix nacional és que són de dretes i que tenen coses a amagar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. Retallades: "Cal reconèixer que som país del sud d'Europa. El peó de la troica a Catalunya és el govern d'Artur Mas. Perquè no ha plantejat una estratègia a Europa per canviar els objectius de dèficit. En les grans decisions ha acompanyat a Rajoy i han aplicat polítiques d'austeritat".

3. Procés sobiranista: "El 9-N mes d'un milió de persones es van identificar amb la independencia. I també hi va haver gent que va votar que no volia la independència. La radiografía és que tenim un país creuat i complexa. No es pot dir que el país no és independentista, i tampoc que és independentista. El país és profundament democràtic, el que és majoritari és que es vol un canvi de relació amb l'Estat".

4. Acord amb l'Estat: "Avui l'únic pacte possible es fa des de la llibertat reconeixent que és un subjecte polític perquè ens ho hem guanyat".

5. Full de ruta: El nostre full de ruta és diferent perquè és transversal. La nostra proposat no es basa en un únic tema i per tant és complexa i radical. S'han presentat propostes per negociar la independència i altres per exercir-la, nosaltres proposem negociar i exercir la democràcia.

6. Referèndum necessari: Diuen que és possible exercir la independència des d'allà, i nosaltres diem que cal negociar la democràcia. El referèndum és el primer pas i no l'últim. I ho és perquè el procés necessita de l'aval democràtic. Si el 9-N hagués expressat una majoria aclaparadora ja hi seriem. Però es va expressar la pluralitat del país.

7. Ull a Madrid: "No podem menysprear les forces de l'estat que volen canviar-lo. No podem fiar-ho tot a Madrid però s'ha de tenir en compte les eleccions generals. Hem de donar la batalla, no la podem donar per perduda"

8. Dret a decidir: "Fem tres grans consultes: per decidir entorn a la renda garantida de ciutadania [en el primer any de legislatura], per decidir l'accés a serveis públics d'aigua i energia [el segon any] i per decidir el model de salut és públic o si acceptem la lògica del negoci".

9. Aliances post-electorals: "A Catalunya hi ha una majoria pel dret a decidir i d'esquerres. El país no té futur si no hi ha consulta sobre la relació amb l'estat, però tampoc si el lideratge està en mans de la gent de dretes".

10. La llista electoral d'Herrera: Proposem un pol d'esquerres, des de la plena reivindicació del dret a decidir. Que parli de la desigualtat i dels problemes quotidians i de la vida de la gent. Que trenqui en unes eleccions que es basen en la polarització. Trobar-nos amb la gent d'Esquerra i també amb els de la CUP. Amb la gent de procés constituent i Podem.

stats