Política 05/02/2013

Homs defensa analitzar cas per cas si un polític imputat ha de ser apartat

El conseller demana anar amb peus de plom i cita el cas d'un alcalde de CiU que ha acabat sent absolt tot i una primera sentència condemnatòria

R. Mateos / O. March
2 min
Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al consell de Govern / ACN

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, s'ha mostrat partidari aquest dimarts d'analitzar cas per cas si un polític imputat ha de ser apartat pel seu propi partit o institució. Homs no s'ha volgut mullar ni sobre com caldria actuar davant la possible imputació del secretari general de CDC, Oriol Pujol, pel cas ITV, ni sobre cap altre cas concret. Però sí s'ha mostrat partidari d'anar amb peus de plom en aquests temes i ha recordat el cas d'un alcalde de CiU, concretament Pau Cabré, del municipi d'Alpicat, que ha acabat sent absolt tot i una primera sentència condemnatòria per delicte urbanístic. L'Audiència provincial de Lleida ha revocat així la sentència que el novembre passat el va condemnar a vuit mesos de presó i vuit d'inhabilitació per haver autoritzat l'any 2000 la construcció d'una empresa en sòl rústic del municipi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs entén que la gent estigui "indignada" i hi hagi "excitació" pels escàndols de corrupció que van apareixent, però ha remarcat que hi ha casos en què les persones que semblaven que havien de ser declarades culpables finalment es demostra que no ho eren. "Pels que estem en la política activa són dies molt i molt emprenyadors, no són dies de glòria", ha reconegut el portaveu del Govern per expressar la seva preocupació.

El conseller considera "bo" que hi hagi "debat en el marc dels partits polítics" sobre com cal actuar i ha admès que poden instaurar-se "unes certes pautes, però cada cas té unes singularitats molt grans" i no és recomanable generalitzar la resposta ni que s'aparti automàticament la persona que sigui imputada. A més, ha demanat "coherència" als socialistes, que han suggerit que cal apartar Oriol Pujol si és imputat, però en canvi avalen que Manuel Bustos torni a exercir el càrrec d'alcalde de Sabadell tot i estar esquitxat pel cas Mercuri.

stats