Política 15/02/2013

Homs no descarta la relació entre el procés sobiranista i l'espionatge: "Els últims mesos han passat coses estranyes"

El conseller de la Presidència demana que la investigació sobre les escoltes sigui "diligent i urgent" i arribi "fins al final". Diu que no li consten contractes de CiU amb Método 3 i admet que el cas ha creat un "clima de desconfiança" entre partits

Acn
1 min
Homs, en una xerrada a la Universitat Autònoma de Madrid / ACN

MadridEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha demanat aquest divendres des de Madrid que la investigació sobre les escoltes sigui "diligent i urgent" i "arribi fins al final" per esbrinar qui està darrere del suposat espionatge polític.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Homs, cal resoldre amb "celeritat" a un cas que ha creat una sensació "d'inseguretat" i un clima de "desconfiança" mútua entre les formacions polítiques a Catalunya.

Per aquest motiu, ha apuntat que els Mossos col·laboraran en tot allò que sigui necessari amb la policia espanyola, que és qui té en marxa la investigació. També ha assegurat que no té constància que CiU hagi fet cap encàrrec a l'empresa Método 3.

A preguntes dels periodistes, Homs també ha apuntat que no pot afirmar amb seguretat que aquest cas d'espionatge estigui vinculat al procés sobiranista a Catalunya, però sí que ha afirmat que "en els últims mesos han passat coses estranyes", com el fet que durant el procés electoral es difonguessin informacions "falses". "Fa la sensació que hi ha qui està aprofitant determinades situacions per portar l'aigua al seu molí", ha dit.

Homs ha fet aquestes declaracions a Madrid abans d'oferir una xerrada a la Universitat Autònoma de Madrid amb el títol 'Drets Humans, drets col·lectius, dret a decidir', on ha defensat la legalitat i viabilitat de fer una consulta a la ciutadania de Catalunya sobre el seu futur.

stats