POLÍTICA
Política 31/05/2012

Homs assegura que no hi ha un "rebuig frontal" de Rajoy al pacte fiscal

El portaveu del Govern celebra el "gest democràtic" del PP d'anunciar que no posarà bastons a les rodes i proclama que no hi ha "ni vencedors ni vençuts"

Ara
2 min
Reunió pel pacte fiscal, Mas, Homs, Mas-Colell / PERE TORDERA

BarcelonaEn una entrevista a 'Els matins', de TV3, el portaveu del govern Francesc Homs ha estat optimista sobre els "matisos" del PSC i el PP i ha celebrat que el pacte fiscal no trobi, per ara, un rebuig "frontal" del govern espanyol. El portaveu s'ha mostrat "desolat" per la insistència d'algunes forces polítiques i mitjans de comunicació de parlar dels plans B, malgrat la referència explícita del president Mas al seu dia sobre la Hisenda pròpia per la via directa o de l'acord.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Poc abans, el portaveu del Govern ha valorat positivament la reunió d'aquest dimecres sobre el pacte fiscal i ha volgut subratllar, sobretot, el "gest significatiu" del PP d'acceptar que la resta de partits puguin arribar a un acord al marge dels populars sense posar bastons a les rodes. En una entrevista a RAC1, Homs ha qualificat de "gest democràtic" l'actitud de la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, que, segons el portaveu, a la reunió al Palau de la Generalitat va dir als assistents: "Tenim un plantejament, però si vostès es posen d'acord, el PP no serà un obstacle".

El PP es podria abstenir en la votació al Parlament del pacte fiscal, tot i les diferències amb el Govern. En canvi, l'executiu no llença la tovallola amb el PSC i confia que se sumarà al pacte sense que això suposi que ERC se'n desmarqui. Homs ha assegurat que a la trobada d'ahir es van acostar posicions i ha dit que "no hi ha vencedors ni vençuts". "Depèn de nosaltres buscar consensos", ha remarcat.

Homs ha insistit que el Govern té clar que hi ha d'haver un nou model de finançament al marge del cafè per a tothom de la Lofca. "No pot ser una evolució del que ja tenim", ha remarcat. El model de CiU passa per una agència tributària catalana i per tenir la clau de la caixa.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El president, Artur Mas, va comprovar ahir en la cimera del pacte fiscal que si vol ampliar el consens haurà de fer renúncies. De moment, l'única cessió que ha fet és la d'aparcar l'amenaça de la Hisenda pròpia, l'anomenat pla B, per crear un clima de diàleg més propici.

Homs ha confirmat que hi podria haver una altra cimera pel pacte fiscal en les properes setmanes. "Entre tres i cinc", ha dit.

stats