Política 22/10/2018

El cònsol honorari de Grècia destituït nega "rotundament haver comès cap greuge contra la bandera espanyola"

Fernando Turró assegura que no ha rebut "cap notificació oficial" de la seva destitució

Ara
2 min
El cònsol honorari de Grècia destituït nega "rotundament haver comès cap greuge a la bandera espanyola"

BarcelonaEl cònsol honorari de Grècia ha negat "rotundament haver comès cap greuge contra la bandera espanyola", com va denunciar el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, que va reclamar la seva destitució, tot i que Grècia ho va acordar abans de la seva sol·licitud. En una carta, Fernando Turró ha defensat que durant tot el període en què ha estat cònsol honorari ha exercit les funcions consulars respectant "escrupolosament tant les obligacions del càrrec com la neutralitat política sobre afers interns espanyols".

De fet, Turró ha explicat que a hores d'ara encara no ha rebut "cap notificació oficial" de l'ambaixador grec a Espanya sobre la seva destitució, anunciada dimecres passat pel ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell. En l'escrit, Turró ha dit que ha servit la comunitat grega a la demarcació i a tots "els espanyols i catalans amb vinculacions o interès per Grècia".

Davant les crítiques de Borrell, Turró ha defensat que en tot cas el seu càrrec "no impedeix en absolut que, privadament, i mai en exercici de la funció consular", pugui "expressar" les seves "conviccions", després que Borrell el situés en el punt de mira per haver anat amb una samarreta amb l'estelada a la manifestació de la Diada i haver participat el desembre del 2017 en un acte fora d'Espanya amb l'expresident Carles Puigdemont.

"Un ciutadà pot fer el que vulgui perquè aquí tenim una llibertat d'expressió tan àmplia que permet cremar la bandera nacional o la imatge del Rei, però un cònsol no, i si m'assabento que ho fa crido l'ambaixador i li demano el cessament, però de vegades no cal perquè l'ambaixador ja se n'ha assabentat i ho fa ell mateix", va dir Borrell la setmana passada.

stats