Política 15/07/2014

Núria Parlon serà la número dos d'Iceta al PSC

Recupera la figura de viceprimera secretària, que recaurà en l'alcaldessa de Santa Coloma. Pedro Sánchez farà dissabte la cloenda del congrés

Ferran Casas
2 min

BarcelonaPoc a poc el primer secretari electe del PSC, Miquel Iceta, va configurant la nova direcció del partit. Si dilluns anunciava la incorporació d'un dels referents del sector crític i més catalanista, Àngel Ros, com a president del partit aquest dimarts ha anunciat que l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i diputada, Núria Parlon, serà la seva proposta de viceprimera secretrària. Iceta recupera així aquest càrrec, que és el de número dos del partit de facto, que precisament va ser ell l'últim en ocupar quan el líder del partit era José Montilla.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la dimissió de Navarro, Parlon, que com altres dirigents territorials fins aleshores propers a l'aparell, era crítica amb la línia oficial s'havia plantejat assumir la primera secretaria, però les reticències internes que va trobar en temes com la consulta del 9-N o la corrupció la van fer desistir.

Amb la incorporació de Parlon, el nou primer secretari segueix refent la unitat interna del partit que s'haurà de visualitzar al congrés que del PSC del dissabte. El congrés l'havia de clausurar la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, davant el buit de poder a nivell federal del PSOE però finalment no vindrà sola a Barcelona.

Segons ha pogut confirmar l'ARA de fonts socialistes espanyoles, l'acompanyarà el nou secretari general, Pedro Sánchez, a qui els militants socialistes van escollir en primàries amb un suport clau d'Andalusia. Tot i que no se l'escull formalment fins el darrer cap de setmana de juliol, al congrés del PSOE, Sánchez prendrà la paraula al congrés dels socialistes catalans, als que va prometre una atenció especial en les seves primeres paraules el passat diumenge després de vèncer a les primàries.

stats