Política 06/10/2014

ICV revela que Podem s'ha negat a rebutjar els recursos de l'Estat contra el 9-N

Dolors Camats recorda que Cayo Lara sí que té "un compromís públic més clar" amb la consulta

Ara
2 min
Dolors Camats a l'Ara Bassas

BarcelonaLa coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha revelat en una entrevista a l'Ara Bassas que Podem, el partit que encapçala Pablo Iglesias, es va negar a signar una carta contra els recursos presentats pel govern espanyol al Tribunal Constitucional per combatre el 9-N. La dirigent ecosocialista ha recordat que el líder d'IU, Cayo Lara, sí que la va signar i, per tant, el seu "compromís públic" amb la consulta és "més clar".

Camats ha assegurat que no és "un problema" que hi hagi més formacions disposades a reivindicar canvis que ICV "ja fa temps" que demana. De fet, ha assegurat que sent "molta enveja" pel fet que un partit que no ha fet campanya electoral hagi obtingut un "excel·lent" resultat a les europees. Tot i això, sí que ha subratllat que és un "problema" que aquestes formacions que tenen un objectiu en comú no vagin juntes ni teixeixin aliances. "El gran mèrit és aconseguir que el que reivindiquem tingui impacte a la vida de la gent", ha assegurat.

La coordinadora nacional d'ICV ha explicat que els partits que defensen el 9-N estan "buscant les esquerdes polítiques" malgrat la suspensió del TC perquè la consulta pugui tirar endavant amb les "garanties democràtiques" necessàries. Amb tot, ha assegurat que és "raonable" que hi hagi ciutadans com Joaquim Brugué, el catedràtic de ciència política proposat per ICV-EUiA que ha renunciat a formar part de la Comissió de Control, que creguin que les condicions ja no es donen. "Volem fer una consulta homologable", ha insistit Camats, que ha puntualitzat que serà el Govern qui digui si el registre de votants a l'estranger està enllestit o bé si totes les respostes a la consulta es poden desplegar "de forma democràtica".

La dirigent ecosocialista ha defensat la "pluralitat" de vot que hi ha dins d'ICV i que aquesta es tradueixi en una llibertat de vot a l'hora de posicionar-se sobre la independència. "ICV és un partit de tradició federal que s'ha anat movent en els darrers anys", ha dit. Per la seva banda, ha afirmat que farà públic el sentit del seu vot un cop conclogui la consulta interna que està celebrant el seu partit per avalar la proposta de la direcció.

stats