Política 16/01/2016

ICV escollirà el relleu d'Herrera i Camats el 14 de març

La formació ecosocialista celebrarà el 8 i 9 d'abril l'XI Assemblea Nacional, on triarà la resta de la direcció del partit

Ara
1 min
Herrera i Camats en el tancament de la convenció nacional d'ICV / Pere Virgili

BarcelonaJa hi ha data per al relleu al capdavant d'ICV. El 14 de març es donaran a conèixer els dos noms que substituiran Joan Herrera i Dolors Camats en la coordinació nacional de la formació ecosocialista, una decisió que sorgirà de les primàries que el partit celebrarà entre el 7 i l'11 d'aquell mateix mes. Herrera i Camats completaran aleshores el pas enrere que tots dos van fer a les eleccions catalanes del 27 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Serà el primer pas cap a l'XI Assemblea Nacional que ICV celebrarà el 8 i 9 d'abril i que haurà d'escollir la resta de la nova direcció ecosocialista. El calendari l'ha aprovat el consell nacional del partit que s'ha reunit aquest dissabte, una reunió en què el secretari general del partit, Josep Vendrell, ha demanat avaluar la creació de les confluències, debatre com seguir eixamplant-les.

ICV vol donar continuïtat al projecte que va començar a perfilar en l'última Assemblea Nacional de Viladecans, on va plantar la llavor de les confluències apostant decididament per la unitat dels diferents espais de l'esquerra. Tot i reconèixer que la creació d'aquests nous espais polítics s'ha fet amb pressa per la pressió del calendari electoral, la direcció ecosocialista aposta per donar continuïtat a les plataformes "del canvi".

En la carta de convocatòria de l'Assemblea que ICV ha fet arribar a la militància, s'admet que les forces del canvi encara no són prou majoritàries i hegemòniques.

stats