Política 10/02/2015

Camats acusa Mas de no ser "contundent” amb els “lladres, corruptes i evasors fiscals”

La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament assegura que el president de la Generalitat es va "servir a ell mateix" en la seva compareixença en la comissió sobre el frau fiscal

Núria Orriols
2 min
Dolors Camats, portaveu d'ICV-EUiA, aquest dijous al Parlament / ACN

BarcelonaLa portaveu d’ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha acusat aquest dimarts el president de la Generalitat, Artur Mas, de “mirar cap una altra banda” en relació als casos de corrupció. Camats ha afirmat que Mas “no és contundent” amb els “lladres, corruptes i evasors fiscals”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per l’ecosocialista, la compareixença d'ahir del president Mas “no va produir una imatge de tolerància zero” contra la corrupció, i ha assegurat que Mas no va ajudar els treballs de la comissió d’investigació a aclarir res.

“No ens creiem que algú que ha tingut màximes responsabilitats en successius governs, mentre es donaven casos de corrupció i frau fiscal, no en sàpiga res”, ha afirmat. Així, Camats ha asseverat que no es creu el relat del president de la Generaliat i l’ha acusat de “no servir el país” i “servir-se a ell mateix” amb la seva intervenció d’ahir a la comissió.

La portaveu ecosocialista també ha criticat que el cap de l'executiu català defineixi el cas Pujol com un “afer privat”, ja que per ella és una manera de justificar la seva actuació. “Esperem un missatge diferent quan es parli de lladres”. Així, ha reclamat al Govern que es personi en el cas Pujol i en tots aquells en què sigui “part perjudicada”, en compliment d'una moció "aprovada" al Parlament.

El PSC “es reserva el dret” a demanar més explicacions a Mas

El portaveu parlamentari dels socialistes, Maurici Lucena, ha reiterat aquest dimarts la posició del PSC sobre la compareixença de Mas a la comissió d’investigació: “Ens reservem el dret de demanar més explicacions”. Així, ha dit que si, arran de la compareixença dels membres de la família Pujol, hi ha noves informacions, demanaran més explicacions al cap de l'executiu català.

“L’hem de creure fins que no es demostri el contrari”, ha dit, tot i que s’ha mostrat estranyat que no s’”assabentés gens” dels casos que l’envoltaven.

stats