Política 17/11/2014

ICV-EUiA exigeix que es "depurin responsabilitats" per l'informe policial sobre els jutges pro-consutla

Els ecosocialistes registren una proposta de resolució al Parlament que expressa la seva "enèrgica condemna" davant l'actuació de membres de la Brigada d'Informació de la Policia

Ara
1 min

BarcelonaICV-EUiA ha registrat aquest dilluns una proposta de resolució al Parlament per expressar la seva "enèrgica condemna" davant l'actuació de membres de la Brigada d'Informació de la Policia en la seva elaboració d'un informe sobre els jutges pro consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els ecosocialistes consideren que els agents han fet una "clara extralimitació de les seves funcions" i insta la Generalitat a exigir explicacions al Ministeri de l'Interior perquè "es depurin responsabilitats", ja siguin d'algun càrrec polític del Ministeri de l'Interior, que "hauria de ser cessat de forma immediata", o d'un funcionari que "es va extralimitar".

El diari Ara ha publicat aquest dilluns que la Brigada d'Informació de la Policia va investigar els jutges signants del manifest a favor de la legalitat de la consulta en el marc constitucional. Després que el diari La Razón publiqués la identitat de cadascun dels magistrats, els jutges van interposar una denúncia per revelació de secrets. Arran de la querella, agents de la policia espanyola, que van declarar com a testimonis en el cas, van admetre haver investigat els jutges per la seva vinculació amb la firma d'un manifest a favor de la constitucionalitat de la consulta.

stats