Política 13/10/2012

Herrera: "L'austeritat de Mas ha estat suïcida"

El líder d'ICV és escollit candidat a les eleccions del 25-N amb el suport del 98,5% del consell nacional del partit

Sara González
1 min
El secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, proclamat candidat pel 25-N / EFE

BarcelonaEl líder d'ICV, Joan Herrera, s'ha erigit avui com el dic de contenció de les retallades que han protagonitzat els dos anys de legislatura d'Artur Mas. "L'austeritat de Mas ha estat suïcida", ha etzibat Herrera, que ha afegit que la prova més evident és que la dreta conservadora "ha salvat els bancs i ha abandonat la gent".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera, que ha estat escollit aquest dissabte candidat per ICV el 25-N amb un 98,5% de suport del consell nacional, ha instat el seu partit a esdevenir el front contra les retallades i a representar tots els ciutadans "progressistes i catalanistes".

"És hora de dir prou a Mas, Rajoy i Merkel", ha advertit el líder ecosocialista. A més, Herrera ha destacat que no n'hi ha prou de defensar els drets nacionals exercint el dret a decidir, sinó que aquests han d'anar de la mà dels drets socials i d'un nou model econòmic que redistribueixi els esforços per garantir més justícia.

Conscient dels rèdits electorals que el seu partit pot extreure d'un PSC en hores baixes, Herrera ha deixat ben clar que cal anar més enllà "dels electors tradicionals" d'ICV. "El país necessita una esquerra amb les idees clares", ha assegurat, convidant els votants socialistes desencantats a apostar pel seu partit.

stats