ELECCIONS MUNICIPALS
Política 16/06/2014

ICV té "voluntat de treballar" perquè el projecte d'Ada Colau "tiri endavant"

Laia Ortiz aplaudeix la iniciativa de crear una "alternativa clara d'esquerres" a Trias

Acn
2 min

BarcelonaLa portaveu d'ICV i diputada al Congrés, Laia Ortiz, ha valorat positivament la creació de Guanyem Barcelona, plataforma ciutadana promoguda per Ada Colau i una trentena de persones més vinculades al món veïnal, acadèmic i cultural per tal d'esdevenir una "alternativa clara d'esquerres" al "projecte Trias". "Si coincidim en el diagnòstic, la voluntat de treballar perquè això tiri endavant hi és. El camí dirà", ha dit Ortiz sobre una possible unió d'esforços en candidatures com les municipals del 2015 a Barcelona. "Creiem que cal, no només créixer els espais alternatius de l'esquerra, sinó guanyar espais per transformar les institucions", ha afegit en roda de premsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Laia Ortiz també s'ha referit a les declaracions d'aquest dilluns del conseller d'Economia i Coneixement del Govern, Andreu Mas-Colell, on posava en dubte que el 2015 hi hauria nou sistema de finançament. Un aspecte que el conseller atribueix a la manca de negociacions amb l'Estat tant per al nou model ni per a la compensació per l'impost de dipòsits bancaris.

Davant les declaracions de Mas-Colell, on també ha alertat que la manca de model posa en perill els serveis públics, la portaveu d'ICV al Congrés assegura que "CiU ha sigut artífex de posar en perill els serveis públics des que va arribar al Govern" i que Mas-Colell ha promogut "la política d'atemptat dels serveis bàsics com la sanitat, l'educació o els serveis social", subratlla.

En aquest sentit, Ortiz reconeix la importància d'un model de finançament per a Catalunya però també un model de fiscalitat "més just". En aquest sentit, ha retret a CiU que sempre s'ha mostrat favorable a les mesures per reduir impostos a les rendes més altes. "Ens agradaria saber quina serà posició del grup de Convergència i Unió al Congrés, que dia sí dia també reclama rebaixa d'impostos a les rendes del capital i després diu que no hi ha recursos", ha apuntat.

stats