Debat sobre el model d'Estat
Política 19/01/2011

Marcelino Iglesias assegura que el PSOE "no qüestiona" el model autonòmic

El secretari d'organització del PSOE destaca que el seu partit ha "impulsat una nova generació d'estatuts d'autonomia"

Albert Castellví
2 min
Marcel·lí Iglesias, secretari d'organització del PSOE

BarcelonaMarcelino Iglesias es desmarca de la voluntat del Partit Popular de reduir el poder a les autonomies. El secretari d'organització del PSOE, i president de l'Aragó, ha assegurat que "no hi haurà retallades de competències" i ha recordat que des del seu partit s'ha "impulsat una nova generació d'estatuts d'autonomia", i que els han "aprovat". "Seria una contradicció amb una cosa que hem fet fa molt poc temps", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Iglesias ha insistit que el PSOE no ha parlat d'"uniformitzar", i ha assegurat que aquest "que no és el que hem d'aplicar". "No qüestionem el model", ha dit. "La dreta sempre ha estat recelosa amb el model autonòmic –ha continuat–, però el Partit Socialista n'ha estat un impulsor decidit". Per això, ha afegit: "Defensem el model que tenim perquè creiem que ha estat un dels elements de progrés del conjunt del país els últims 30 anys".

El president aragonès també ha reconegut que, a l'hora de definir l'actual model autonòmic, "hi havia comunitats que tenien una tradició i que van ser la punta de llança, però hi va haver molta altra gent que va voler l'autonomia, i s'han de defensar les dues parts".

Sobre el dèficit de les comunitats, Iglesias ha assegurat que "estem en un moment en què hem de controlar els comptes públics i el dèficit, tant a les administracions locals, com a les autonòmiques i la central, i això passa a tot arreu d'Europa".

D'altra banda, Iglesias també ha valorat "molt positivament" el fet que ja es pugui parlar en català al Senat, i s'ha referit a les candidatures socialistes a les properes convocatòries electorals. Ha assegurat que no estan avaluant "cap altra possibilitat" que la de Jose Luis Rodríguez Zapatero com a candidat a la reelecció a la presidència del govern, i que no té "ni candidat ni candidata" a les primàries per a l'alcaldia de Barcelona.

stats