Política 25/05/2013

Imputat el tripartit de Reus per un suposat aval irregular

Ara
1 min
Lluís Miquel Pérez, exalcalde de Reus (PSC), en una imatge d'arxiu al consistori reusenc.

Barcelona.El jutjat de Reus va imputar ahir catorze regidors de l'anterior govern tripartit de la ciutat per haver aprovat l'aval d'una empresa mixta público-privada, Shirota Functional Foods (SFF), amb tres milions d'euros públics. L'empresa es dedica a la investigació en nutrició, salut i aliments funcionals. Dels catorze regidors imputats, deu són del PSC -que era qui tenia l'alcaldia, en mans de Lluís Miquel Pérez-, dos d'ERC i dos més d'ICV. Hauran de declarar dimarts i tindran 45 minuts per explicar-se davant del jutge. Al mes de març ja van declarar a la comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona pel mateix cas, que és una peça separada del cas Innova. Aquest cas va néixer després que un dels partits de l'oposició, AraReus, denunciés l'exdirector de l'Institut Català de la Salut (ICS) i d'Innova, Josep Prat, i l'exdirector del CatSalut i responsable de Shirota, Carles Manté, per presumptes irregularitats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu moment, els regidors del PP i de CiU, ara al govern, van abstenir-se en la votació de l'aval a l'empresa Shirota. ICV també s'hi va abstenir, motiu pel qual el partit va exigir la desimputació dels seus dos exregidors. El regidor de la CORI, Ariel Santamaria, hi va votar en contra.

PSC i ERC demanen rapidesa

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, van reclamar ahir rapidesa a la justícia. Segons el PSC, l'empresa hauria donat beneficis si CiU i el PP no l'haguessin liquidat en accedir al govern. El secretari general d'ICV, Josep Vendrell, en canvi, va argumentar que els dos exregidors ecosocialistes es van desmarcar dels socis i va rebutjar l'aval, que va provocar la dimissió d'un dels seus edils.

stats