CAS NOOS
Política 25/06/2014

La infanta va contractar “en negre” immigrants irregulars com a empleats de la llar i després ho va carregar a Aizoon

El jutge Castro també assegura que la germana del rei Felip va contractar un assessorament i classes de ball que després va carregar a la societat mercantil

Q.t.
2 min
La infanta Cristina / AFP

PalmaEl jutge instructor del cas Noós, José Castro, dedica bona part de la interlocutòria del final de la instrucció del cas a descriure factures vinculades a despeses personals de la infanta i de la seva família que es carregaven a la societat mercantil Aizoon, compartida amb el seu marit, per així estalviar-se l'impost de societats, i apunta a un creuament de facturacions per justificar despeses de l'Instituto Nóos i buidar-ne els comptes perquè era una entitat sense ànim de lucre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre les factures carregades a Aizoon, el jutge cita uns serveis d'assessorament i 'coaching' que van ser encarregats personalment per la infanta. "Si com es predica fins a la sacietat –diu l'instructor-, qui els va rebre no exercia cap funció de direcció a Aizoon SL, mal podia aquesta –societat- assumir-ne el cost". Castro també cita la contractació de classes de ball de salsa i merengue prestades al domicili familiar i carregades a Aizoon. I fa especial èmfasi en la contractació dels empleats de la llar en la qual, segons el jutge, "va intervenir personalment" la infanta, "anunciant als aspirants, la situació irregular dels quals a Espanya li era coneguda, que si fossin contractats se'ls abonarien els salaris 'en negre'". A petició dels empleats, per poder regularitzar la seva situació, se'ls va acabar fent un contracte, però el contractant fou Aizoon, "malgrat que els empleats mai van prestar els seus serveis per a aquesta entitat".

A banda d'aquestes factures, Castro també enumera altres despeses personals dels Urdangarin-Borbó que van ser carregades a Aizoon, com estades d'hotel, dinars, compra de material escolar, festes infantils o d'aniversari o reformes de l'immoble familiar.

"Ja que tot indica que Cristina de Borbó i Grècia va haver de participar activament, com no pot ser d'altra manera, en l'organització i pressuposts d'aquests esdeveniments d'incontestable afecció personal, si ella no els va abonar dels seus propis diners, i hauria de saber que tampoc ho va fer el seu marit, no se li pot passar per alt que ho van fer per l'entitat mercantil participada per ambdós", diu Castro referint-se a Aizoon.

stats