Política 02/04/2018

Institucions Penitenciàries estudia obrir un expedient disciplinari al funcionari d'Estremera que va publicar un article crític

"Volen que opini com Rajoy", denuncia Hidalgo després de comparèixer davant d'inspecció

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El funcionari d'Estremera José Ángel Hidalgo. ACN

MadridInstitucions Penitenciàries estudia si obrir un expedient disciplinari contra José Ángel Hidalgo, el funcionari d'Estremera que en un article a 'Ctxt.es' va censurar que hi hagi presos polítics. Hidalgo ha comparegut aquest dilluns davant dels inspectors que han "esquarterat" tot el text, carregat de metàfores i al·legories, per analitzar-lo fil per randa. "Volen que opini com Mariano Rajoy", ha denunciat el funcionari després de comparèixer, que ha explicat que en tot moment ha esgrimit el seu "dret constitucional a la llibertat d'expressió".

"Aquest és un problema polític; a mi no se m'està qüestionant el meu dret a opinar, sinó el dret a opinar d'una determinada manera", ha afegit. Fonts d'Institucions Penitenciàries assenyalen que el procediment està en una fase d'informació prèvia i que hauran de decidir si tira endavant i s'obre un expedient al funcionari. Dijous passat Hidalgo va informar que Inspecció General d'Institucions Penitenciàries, que depèn del ministeri de l'Interior, l'havia citat per demanar-li explicacions.

stats