Política 14/03/2018

El ministeri de l'Interior i la defensa de Forn neguen que tingui tuberculosi

El conseller pren un tractament per haver donat positiu en la tuberculina, però no té la malaltia

M.f.f.
2 min
L'actual mà dreta de l'alcalde de Barcelona.

MadridTant el ministeri de l'Interior com la defensa de Joaquim Forn asseguren que el conseller, empresonat a Estremera, no té tuberculosi. Forn va donar positiu en el test de Mantoux o test de la tuberculina en una de les proves rutinàries a la presó, tal com va avançar l'ARA, però en cap cas això significa que tingui la malaltia, assenyalen fonts d'Interior. Això sol passar perquè en algun moment de la seva vida, possiblement de nen –prenent llet de vaca–, ha tingut contacte amb el bacteri de la tuberculosi. "Està completament descartat, segons les proves mèdiques a les quals s'ha sotmès", assenyalen les mateixes fonts. El mateix apunten des de la seva defensa, ara bé, assenyalen que tant la metge d'Estremera com d'altres metges que han consultat han recomanat que faci un tractament amb antibiòtic i que el millor és que sigui fora de la presó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, en l'escrit presentat la setmana passada demanant que es posi en llibertat al·legaven aquesta raó de caràcter personal. Tal com va avançar dimarts Ernesto Ekaizer en un article a l'ARA, la fiscalia va respondre que era possible administrar el tractament de la quimioprofilaxi des de la presó mateix i que siguin els serveis sanitaris de la presó els que se n'encarreguin o que, si cal, es traslladi Forn a un centre hospitalari. "Tot això sense perjudici que, en atenció al contingut dels informes mèdics que es vagin aportant, a la mateixa evolució de la malaltia detectada i a les necessitats assistencials que els facultatius determinin, la situació pugui aconsellar en el futur la modificació de les mesures cautelars actualment vigent", assenyala el fiscal.

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena està pendent encara de resoldre de nou tant sobre la llibertat de Forn com també la del líder d'Òmnium, Jordi Cuixart. De moment, Institucions Penitenciàries recorda que, en cas de detectar-se qualsevol incidència en les revisions, es posarien en marxa automàticament els protocols mèdics establerts en aquests casos, i si fos necessari, es faria l'hospitalització de Forn.

stats