Política 02/02/2019

International Trial Watch vol reunir-se amb Marchena per tornar a reclamar observadors internacionals en el judici

L'entitat continua "treballant" per fer possible "l'observació acreditada" tot i el rebuig del Suprem

Acn
1 min
Representants de la plataforma International Trial Watch - Catalan Referendum Case durant la roda de premsa celebrada a Madrid.

BarcelonaLa plataforma International Trial Watch - Catalan Referendum Case (ITW) demanarà una reunió amb el president de la sala segona del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, per tornar a reclamar espais reservats per als observadors internacionals en el judici de l'1-O. En un comunicat difós aquest dissabte, l'entitat ha assegurat que seguirà "treballant per tal que l'observació acreditada pugui ser possible" encara que el Suprem ho rebutgés aquest divendres.

ITW ha recordat que la plataforma es va crear per "facilitar la presència acreditada d'observadors que es desplaçaran expressament des de ciutats europees i americanes per fer el mandat de les seves organitzacions internacionals de drets humans com fa anys desenvolupen en nombrosos països del món". També s'encarregarà de "facilitar i acreditar un equip de catedràtics i professors de dret penal, processal i constitucional de diverses universitats espanyoles que també es desplaçaran a Madrid per poder assistir a la sala del judici [de l'1-O]".

L'entitat també ha reivindicat la seva "independència i autonomia institucional, política i econòmica respecte de qualsevol organisme" i ha assegurat que no té relació amb les peticions d'algunes parts processals. A més ha assegurat que "des del primer dia" del judici hi haurà representants acreditats d'ITW a les portes del Tribunal Suprem.

stats