Política 03/06/2019

El jutge que investiga Torra pels llaços grocs insta les parts a demanar més proves abans de tancar el cas

Quinze dies després d’interrogar-lo, el magistrat creu que té prou elements per decidir

Montse Riart
1 min
El jutge que investiga Torra pels llaços grocs insta les parts a demanar més proves abans de tancar el cas

BarcelonaEl passat 15 de maig, el magistrat del Tribunal Suprem de Justícia de Catalunya Carlos Ramos va interrogar el president de la Generalitat, Quim Torra, per haver mantingut els llaços grocs als edificis públics del Govern tot i l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC). Ara el jutge creu que ja té prou elements per prendre una decisió sobre el cas, i abans de fer-ho ha demanat a les acusacions i les defenses si volen demanar alguna prova més.

Això vol dir que la instrucció de la causa s’haurà fet en un temps rècord, tenint en compte que la querella de la Fiscalia es va presentar a finals de març i que es va acceptar a tràmit el 2 d’abril.

La Fiscalia acusava Torra d’haver desobeït la JEC “deliberadament” mantenint els llaços als edificis públics tot i les dues resolucions contràries de l’organisme. En la seva declaració, el president va apel·lar als drets humans per defensar la seva posició.

Després d’escoltar-lo, el magistrat va demanar més informes, entre ells el del Síndic de Greuges que va recomanar a Torra retirar temporalment la simbologia. Ara que ja ha rebut aquests documents, el jutge creu que pot decidir si tira endavant amb el cas i processa el president per desobediència o si arxiva la causa. Abans de prendre la decisió, però, ha demanat a les parts si necessiten practicar alguna diligència més.

stats