Política 14/05/2014

La mare detinguda confessa que va matar la presidenta de la Diputació de Lleó

Diu a la policia que ho va fer com a venjança després de l'acomiadament de la seva filla. En les últimes hores han aparegut dues armes a l'entorn de les detingudes

Ara
2 min
Flors i espelmes recorden la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, assassinada aquest dilluns a Lleó / EFE

MadridMaria Montserrat González Fernández, de 58 anys, mare de l'altra detinguda per l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, i dona de l'inspector en cap de la policia d'Astorga, va confessar aquest dimarts als investigadors de la policia espanyola que va ser ella l'autora dels trets que van acabar amb la vida de la dirigent popular, han confirmat a Europa Press fonts de la investigació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les mateixes fonts han precisat que la dona va declarar als investigadors que l'havia assassinat per "tírria personal" des de fa anys motivada pel tracte que va donar a la seva filla, que va ser acomiadada de la Diputació de Lleó i mantenia un litigi econòmic amb l'administració.

Els primers resultats de la prova de la parafina, que analitza restes de pólvora a les mans de qui ha disparat una arma, ja apuntaven que va ser la mare qui va prémer el gallet.

Isabel Carrasco va ser morta a trets dilluns a la tarda en ple carrer. Segons testimonis presencials, passaven pocs minuts de les cinc de la tarda quan es van sentir trets molt a prop de la passera que creua el riu Bernesca i comunica la casa de la víctima amb la seu del PP a Lleó. Segons els testimonis, la mare detinguda va disparar des de lluny després d'esperar que Carrasco creués el pont i després va fugir. Un altre testimoni presencial va explicar a Europa Press que la van rematar un cop a terra.

Els detalls de la declaració de la dona s'han conegut hores després que també se sabés que una policia municipal de Lleó va lliurar aquest dimarts a la nit en una comissaria de la policia espanyola l'arma amb què presumptament es va disparar a la presidenta de la Diputació de Lleó. L'agent assegura que l'arma va aparèixer al seu cotxe dins d'un sobre. La cadena SER afegeix que el sobre li va donar després del crim la filla detinguda, Montserrat Triana Martínez González, de 35 anys. La policia local va quedar detinguda i posada després en llibertat, però implicada sense càrrecs, i està pendent de declarar davant la policia i el jutge, segons informa la SER.

Aquest dimecres al matí, fonts de la investigació han informat de la troballa d'una segona arma durant l'escorcoll del pis de la filla. A més, els agents han trobat un quilo i mig de marihuana.

La policia investiga si les dues armes pertanyen a l'inspector en cap d'Astorga, marit i pare de les detingudes, que sempre ha negat que tingués una segona pistola a més de la reglamentària. Segons la SER, l'arma lliurada ahir a la policia és un revòlver que coincideix amb el calibre de les bales que van matar la líder del PP de Lleó.

stats