Política 13/05/2014

La policia busca al riu Bernesga l'arma que va matar la presidenta de la Diputació de Lleó

A les 11.30 hores s'obre la capella ardent per a Isabel Carrasco al saló de plens de la institució provincial

Efe
2 min
Flors i espelmes recorden la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, assassinada aquest dilluns a Lleó / EFE

LleóLa policia espanyola busca a la llera del riu Bernesga l'arma de foc que s'hauria utilitzat per assassinar la presidenta de la Diputació i del PP de Lleó, Isabel Carrasco, morta a trets aquest dilluns a la tarda. Se sospita que l'autora dels trets –encara per determinar– l'hauria llançat al riu, al seu pas per la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La policia va detenir ahir dues dones com a principals sospitoses: una enginyera de telecomunicacions de 34 anys –que hauria estat acomiadada de la Diputació fa més de dos anys–, Montserrat Triana Martínez González, i la seva mare, de 59 anys, María Montserrat González Fernández. Les dues, militants del PP, són la filla i la dona del cap de la policia d'Astorga.

La policia manté com a hipòtesi principal de l'assassinat la "venjança personal" per l'acomiadament de la institució provincial de la filla.

Les dues detingudes continuen a les dependències policials a l'espera de prestar declaració i està previst que siguin posades a disposició judicial en les pròximes hores, malgrat que fonts de la investigació han assenyalat a Efe que probablement no serà abans de demà.

Les mateixes fonts han informat que els impactes de l'arma homicida reflecteixen que és d'un calibre inferior al que utilitza la Policia Nacional, normalment de 9 mil·límetres.

Capella ardent al saló de plens de la Diputació de Lleó

La capella ardent amb les restes mortals de la presidenta de la Diputació de Lleó i del PP provincial estarà oberta al públic a partir de les 11.30 hores al saló de plens de la institució provincial lleonesa.

La missa funeral serà oficiada a les 18.30 hores a la catedral de Lleó, segons han informat fonts de la Diputació provincial.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, acudiran al migdia a visitar la capella ardent. També està prevista la visita del president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, entre altres autoritats.

Flors i espelmes recorden Isabel Carrasco al lloc on va ser assassinada

Un ram de flors i diverses espelmes recorden Isabel Carrasco al lloc en què ahir va ser abatuda a trets, a la passarel·la sobre el riu Bernesga que comunica el passeig de la Condesa amb l'avinguda de Salamanca.

Carrasco va morir abatuda a trets a Lleó cap a les 17.20 hores d'ahir, quan es dirigia des del seu domicili a la seu del partit per desplaçar-se des d'allà fins al míting central dels populars a Valladolid.

Poc després del succés, la policia va detenir les dues sospitoses, encara que la investigació encara no ha determinat quina de les dues dones va efectuar els trets.

stats