Política 27/05/2013

La dona d'Oriol Pujol admet que va cobrar 200.000 euros per assessorar una deslocalització

Anna Vidal va facturar els diners per una col·laboració professional en el procés de deslocalització de la firma Sharp

Efe
2 min

BarcelonaLa dona del diputat de CDC Oriol Pujol, Anna Vidal, ha admès aquest dilluns davant del jutge que investiga la trama de les ITV que va cobrar una factura de 200.000 euros de l'empresa d'un dels imputats per una col·laboració professional en el procés de deslocalització de la firma Sharp, segons fonts judicials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vidal ha declarat com a testimoni davant del jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Enric Anglada, que investiga una trama d'empresaris i càrrecs públics que presumptament va intentar arreglar en benefici propi el mapa d'adjudicacions d'estacions d'ITV a Catalunya, un cas en el qual està imputat per tràfic d'influències del diputat de CDC Oriol Pujol.

Va ser la defensa del mateix Oriol Pujol la que va sol·licitar la testifical de la seva dona, que figura en el sumari del cas ITV en relació amb factures emeses per Alta Partners, empresa administrada per l'amic íntim d'Oriol Pujol i imputat en la trama Sergi Alsina.

Anna Vidal ha reconegut davant del jutge que va cobrar una factura de 200.000 euros –quantitat a la qual ella mateixa es refereix en una de les converses intervingudes que va mantenir amb Sergi Alsina– de l'empresa Alta Partners per una col·laboració professional d'assessorament en l'operació de reconversió industrial del grup Sharp. De fet, segons un informe de l'Agència Tributària que figura en el sumari, Alta Partners va guanyar 6,8 milions d'euros pels seus treballs d'assessorament en les operacions de reconversió industrial de Sony-Ficosa, Sharp-Cirsa i Yamaha-Grup Sesé.

El mateix informe de l'Agència Tributària sosté que la dona d'Oriol Pujol comparteix un compte bancari amb Alsina vinculat a la societat Bersenat, que hauria rebut 4,6 milions de Ficosa, Sharp i Yamaha. La dona de Pujol, no obstant això, creu que aquesta informació de l'Agència Tributària obeeix a una confusió amb un altre compte bancari que ella comparteix amb Sergi Alsina per gestionar les despeses de les segones residències que les dues famílies tenen a la localitat pirinenca d'Urús.

Anna Vidal ha declarat com a testimoni durant poc més d'una hora davant del jutge, que també ha interrogat aquest dilluns directius de les societats OCA i Itelevesa, que gestionen estacions d'ITV, i l'exdiputat de CDC i lletrat d'una d'aquestes societats Heribert Padrol.

stats