Política 12/05/2014

IU creu que PP i PSOE estan "nerviosos" perquè s'ensumen el "final del bipartidisme"

El número set de la llista europea, Javier Couso, recorda a Felipe González que els socialistes i populars voten "tres de cada quatre cops" el mateix

Marc Toro
2 min

Cerdanyola del VallèsEl número set de la candidatura d'IU a les europees, Javier Couso, ha considerat aquest dilluns que PP i PSOE estan "nerviosos" perquè s'ensumen que el 25-M el "final del bipartidisme". Després que l'expresident espanyol Felipe González hagi suggerit una gran coalició de socialistes i populars, Couso ha afirmat: "no em sorprèn", i li ha recordat a González que els dos partits ja voten "tres de cada quatre cops" el mateix, un 73% de les vegades, ha precisat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Alguns diuen que no són el mateix però fan el mateix a Europa", ha afirmat el candidat d'IU, que ha visitat l'Escola de Cultura de la Pau de la UAB juntament amb el cap de llista d'ICV, Ernest Urtasun. "Els socialistes demanen el vot per aturar la dreta a Europa o per pactar-hi?", s'ha preguntat l'ecosocialista, i ha afegit: "Nosaltres creiem que per pactar-hi".

"No pararem fins aturar la reforma llei de justícia universal"

Urtasun ha volgut recordar "PP i PSOE també han anat de la mà en la reforma de la justícia universal". Ha explicat que la primera reforma va venir de la mà dels socialistes, "pressionats pels Estats Units i la Xina", i que afectava a casos com la mort del càmera José Couso -germà de Javier Couso- a l'Iraq o les matances al Tibet.

ICV-EUiA s'ha compromès a portar a Brussel·les la reforma de la reforma de la llei de la justícia universal impulsada pel govern espanyo perquè -ha dit Urtasun- suposa la renúncia a la "persecució dels crims de guerra i de lesa humanitat" i va en contra dels Drets Humans. "No pararem fins que aturar la reforma de la justícia universal", ha afirmat.

Couso també ha carregat contra la "contrareforma ideològica del ministre Gallardón", dins la qual es troba la supressió del principi de justícia universal, però també "les lleis contra la dona o la llei mordassa que ens vol retirar els drets civils".

El candidat d'IU ha anat un pas més enllà i ha criticat el que considera que és una "desprotecció dels drets humans i socials a la Unió Europea". També ha demanat acabar amb el "militarisme" a Europa i la dissolució de l'OTAN. En aquest sentit, s'ha referit a la situació actual a Ucraïna per afirmar que "ha tornat la guerra a Europa".

stats