MEMÒRIA HISTÒRICA
Política22/04/2011

Iniciativa lamenta que el Govern no commemori els 80 anys de la República

Els ecosocialistes denuncien que CiU vol "asfixiar" el Memorial Democràtic i critiquen que encara no n'hagi nomenat un nou director

Redacció

BarcelonaEl Govern d'esquerres va organitzar el 2006 un acte de commemoració dels 75 anys de la Segona República i cada any el Memorial Democràtic ha realitzat actes entorn el 14 d'abril. Enguany, però, no hi ha hagut celebració, fet que el diputat d'ICV-EUiA Jaume Bosch ha considerat "molt greu", atès que va suposar també "la recuperació de la capacitat de Catalunya de disposar d’autogovern". L'ecosocialista ho atribueix a "les paraules pronunciades per la vicepresidenta Joana Ortega a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament, en les quals equiparava la República i el franquisme".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch també ha criticat que "el Govern de la Generalitat ha deixat el Memorial Democràtic sota mínims, intentant asfixiar-lo poc a poc, malgrat que és una institució creada per llei del Parlament". "És inexplicable que no s'hagi nomenat un nou director del Memorial després de destituir-ne l’anterior, Miquel Caminal", ha afegit, alhora que ha anunciat que ICV-EUiA tindrà "una actitud bel·ligerant amb la manca de política pública de memòria democràtica del Govern de CiU". De moment, els ecosocialistes a han presentat una proposta de resolució que serà votada el maig o el juny instant el Govern a commemorar el vuitantè aniversari de la República al llarg de l’any 2011.