VETOS A UNIÓ
Política 07/10/2012

El president d'Unió de l'òrgan territorial de Vila d'Abadal li recrimina "nul·la" activitat al Parlament

Joan Recasens assegura que no van proposar l'alcalde de Vic per anar a llistes per la seva poca implicació en els òrgans del partit i de la cambra catalana

Ara
1 min
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, a l'últim congrés d'Unió. Es va presentar com a alternativa a Josep A. Duran i Lleida, en primera instància a la imatge.

BarcelonaEl president de la Intercomarcal d'Unió de Barcelona Comarques, Joan Recasens, l'òrgan territorial que ha decidit no proposar l'alcalde de Vic i president de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d'Abadal, per anar a les llistes de CiU per al 25-N, s'ha referit aquest diumenge a la polèmica. Així, mentre Vila d'Abadal va denunciar dissabte un veto pel seu sobiranisme i per haver plantat cara a Josep Antoni Duran i Lleida en el darrer congrés d'Unió i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ho va negar, Recasens ha definit l'acusació com "un menyspreu i un manca de respecte al procediment democràtic per elegir els candidats". Ha desvinculat l'activitat política de l'alcalde de Vic de la decisió de no proposar-lo, que ha justificat per "la dedicació a les tasques parlamentàries dels candidats, que en el cas de Vila d'Abadal ha estat nul·la, a banda del menyspreu per aquesta activitat que públicament ell va declarar en el seu dia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la mateixa manera, Recasens explica que la disposició de l'alcalde envers l'activitat i els objectius de l'òrgan territorial d'Unió ha estat "imperceptible des del primer a l'ultim instant". "Fins i tot no va acudir ni a la reunió de l'executiva de divendres on es va aprovar la proposta de candidats", assenyala. Igualment, afegeix que Vila d'Abadal pot presentar una llista alternativa a l'Assemblea del partit si discrepa de la decisió de la Intercomarcal de Barcelona Comarques i lamenta que vincular l'elecció a la disputa amb Duran i Lleida és "voler estendre una cortina de fum per ocultar les causes reals".

stats