PLE DEL PARLAMENT
Política 13/03/2013

Ridao ja és membre del Consell de Garanties Estatutàries

Els altres dos membres escollits han estat Àlex Bas (CiU) i Carles Jaume (PP), després que el PSC retirés la candidatura d'Antònia Agulló

Roger Tugas
1 min
ERC proposa Ridao com a membre del Consell de Garanties Estatutàries

BarcelonaEl Parlament ha donat aquest dimecres a la tarda el vistiplau als tres nous membres que calia escollir en el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) amb un gran consens. Així, l'exsecretari general d'ERC Joan Ridao i Carles Jaume (a proposta del PP) s'incorporaran a l'ens i Àlex Bas en reeditarà el càrrec a proposta de CiU. La proposta ha rebut 100 vots a favor i 29 abstencions, tot i que C's ha criticat la “politització” de l'organisme. També ha criticat l'elecció el socialista Jaume Collboni, que a última hora ha retirat la candidatura d'Antònia Agulló, en considerar que no s'han respectat els procediments adequats per garantir el consens –de fet, el PSC ha perdut un membre a l'ens després dels últims resultats electorals–, i ha lamentat que a partir d'ara no hi hagi cap dona al CGE. ICV-EUiA, de fet, ha anunciat que proposarà una reforma del sistema d'elecció de membres per garantir la presència femenina.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ple també ha elegit els diputats Josep Rull (CiU), Marc Sanglas (ERC) i Santi Rodríguez (PP) com a representants del Parlament per defensar al Congrés la proposició de llei del fons per a l'homogeneïtzació, el rescat selectiu i la subvenció de peatges. La cambra catalana va aprovar tramitar la mesura l'anterior legislatura, per la qual cosa ara calia renovar els diputats que l'havien de defensar a Madrid.

stats