Política 09/10/2014

Ortega aclareix en una carta als interventors que no se saltarà la "legalitat aplicable" pel 9-N

La vicepresidenta assegura que tampoc demanarà als ajuntaments accions que no siguin legals

Europa Press
2 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha afirmat en una carta a la presidenta del Consell de Col·legis de Secretaris, Interventors i Tresorers (CSITAL), Maria Petra Sáiz, que no pretén donar instruccions als secretaris d'ajuntament de cara a la consulta del 9 de novembre per que se saltin la "legalitat aplicable", com tampoc pretén saltar-se-la ella mateixa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tal i com ha fet i farà la conselleria de Governació i Relacions Institucionals, les actuacions a desenvolupar s'han d'adequar en tot moment a la legalitat aplicable", afirma, i assegura que ja està treballant en aquesta línia, diu a la carta a la que ha tingut accés Europa Press.

Es mostra totalment respectuosa amb l'autonomia local i les funcions que la normativa atribueix a secretaris municipals i interventors, i afirma que per aquest mateix respecte no es pot "arrogar la competència de donar instruccions sobre les seves actuacions".

La carta, amb data del 7 d'octubre, respon a una pregunta prèvia de la presidenta del CSITAL en què es referia a la suspensió per part del Tribunal Constitucional (TC) de la llei de consultes no referendàries i del decret de convocatòria de la votació del 9 de novembre, que estableix funcions en les quals han de col·laborar els governs locals, "que formen part del sistema institucional de la Generalitat", recorda Ortega.

La vicepresidenta defensa que el seu executiu està portant a terme "totes les iniciatives legalment oportunes per fer viable que el 9 de novembre es pugui fer la consulta inicialment convocada" i que, per fer-ho amb seguretat jurídica, els ajuntaments tenen un paper essencial.

Després de subratllar la importància que dóna el Govern a la col·laboració amb els ajuntaments, la vicepresidenta detalla que el seu departament està desenvolupant les actuacions oportunes perquè la consulta es pugui celebrar en la data prevista "i d'acord amb la normativa vigent".

stats