Política
Política 18/09/2011

Joana Ortega reclama una revisió de la fiscalitat espanyola

La vicepresidenta del govern català assegura que l'ús del burca atempta contra els drets humans i que s'ha de regular per motius de seguretat

1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del govern, Joana Ortega, en una entrevista a Catalunya Informació ha arremès contra l'impost de patrimoni perquè considera que perjudica la classe mitjana i ha qualificat de "desgavell" l'actuació del govern espanyol. Ortega ha reclamat una "revisió de la fiscalitat espanyola" i ha defensat que siguin les comunitats autònomes les que gestionin els impostos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta del govern, que havia presidit l'Institut Català de la dona, ha estat força clara a l'hora d'expressar la seva opinó sobre el burca. Segons Ortega, el seu ús "atempta contra els drets humans" i s'ha de regular per una qüestió de "seguretat i de convivència als espais públics".

Ortega no ha tancat les portes a cap formació política: "Estem oberts a arribar a acords puntuals amb totes les forces polítiques, inclosa ERC". La nova cúpula republicana, en opinió de la vicepresidenta del govern, pot "facilitar" les coses. Ortega, en canvi, no veu amb gaires bons ulls la candidata del PSC, Carme Chacón: "El seu historial avalua que la seva prioritat mai ha estat defensar Catalunya".

Sobre el Memorial Democràtic –les entitats que formen part del seu Consell de Participació es van manifestar ahir en contra del trasllat a Montjuïc–, Ortega ha valorat molt positivament la nova seu i ha criticat que en el passat l'entitat "ha tingut poca memòria i massa amnèsia". En l'anterior legislatura el Memorial estava al càrrec d'Iniciativa per Catalunya.

stats