Política 26/08/2013

Nadal no es dóna per al·ludit per Balmón però li replica que els èxits i els fracassos del PSC són "compartits"

"No crec que jo sobri al PSC, si algú ho pensa que ho digui, però que ho digui amb aquestes paraules", ha remarcat el primer secretari del PSC de Girona

Acn
2 min
El socialista Joaquim Nadal presidirà el pacte gironí pel dret a decidir

BarcelonaEl primer secretari del PSC de Girona, Joaquim Nadal, ha assegurat que no s'ha donat per al·ludit per l'article d'Antoni Balmón en què assegura que hi ha gent que sobra al partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, ha dit que no creu que ell sobri al PSC. "Si algú ho pensa que ho digui, però amb aquestes paraules", ha afirmat en declaracions a Ràdio Girona-Cadena SER. Pel que fa a les crítiques de Balmón al tripartit, Nadal sí que li ha volgut replicar que "no es poden anar a buscar responsabilitats dels fracassos en un o altre sector, sinó que això és una història d'èxits i de fracassos compartits".

Pel que fa a la seva continuïtat a la presidència del PSC de Girona, ha dit que no s'ha plantejat en cap moment deixar el càrrec. Nadal s'ha mostrat "convençudíssim" que Balmón no estava parlant d'ell quan deia que sobrava gent en el partit, i ha assegurat que ell no s'ha plantejat mai deixar la seva militància, ni tampoc abandonar el càrrec de president de la federació de Girona. Ara bé, sí que ha criticat que Balmón hagi acusat un sol col·lectiu de deixar un "forat immens". Segons Nadal, els fracassos i els èxits del PSC són "compartits" i no d'un sol sector.

"Jo considero que la unitat es forja valorant el passat, assumint l'herència i comprometent-se amb el futur, i crec que al PSC hi ha un patrimoni col·lectiu que potser no està prou ben aprofitat", ha considerat.

Sobre la seva pertinença a la Taula pel Dret a Decidir de Girona i les crítiques que ha suscitat dins del PSC, ha negat que hagi deixat els seus companys gironins "destrossats", com va apuntar Navarro, i ha demanat donar el tema per tancat.

Nadal no s'ha volgut posar en la feina de Navarro com a primer secretari, però sí que ha opinat que el PSC hauria de mostrar-se "plenament partidari del dret a decidir i ser conseqüent". Si ho fes, ha considerat que la societat deixaria de demanar-li comptes sobre el seu capteniment identitari, com passa amb ICV, de qui "es dóna per descomptada la seva plena adhesió al dret a decidir".

L'exconseller ha negat que ell hagi fet cap viratge independentista, i ha recordat que ell sempre ha sigut catalanista. En tot cas, ha admès que les actituds de les elits polítiques espanyoles de dretes i en part d'esquerres "conviden cada cop més a no trobar cap altra sortida".

No participarà en la Via Catalana

Sobre la seva participació en la Via Catalana, ha reiterat que no hi anirà per respecte al seu paper dins de la Taula pel Dret a Decidir de Girona, però ha desitjat que sigui un èxit.

Pel que fa a les relacions entre el PSC i el PSOE, ha demanat que sigui un acord "autènticament federal", que hi hagi reciprocitat, diàleg i posicionament compartits després d'un debat obert.

stats