Política 22/06/2018

Tarragona dona el tret de sortida als Jocs Mediterranis enmig de la polèmica per la presència de Felip VI a la inauguració

El president Quim Torra lliura en mà al rei els informes del Síndic de Greuges i un llibre de fotografies de l’1-O

Acn
2 min
Felip VI, Pedro Sánchez i Quim Torra, durant la cerimònia inaugural dels Jocs Mediterranis

TarragonaLa ciutat de Tarragona ha donat el tret de sortida als XVIII Jocs Mediterranis amb l’inici de l’acte inaugural al Nou Estadi a les nou del vespre. Prèviament, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha lliurat en mà al rei Felip VI els informes del Síndic de Greuges sobre l’1-O i el llibre ‘Dies que duraran anys’, de Jordi Borràs. Segons ha difós el Govern a través del seu compte de Twitter, el president i el monarca han encaixat les mans un cop Felip VI ha accedit a l’interior de l’estadi. La trobada ha posat fi a dos dies d’incògnites sobre l’assistència a l’acte del cap de l’executiu. Posteriorment, l’entrada a la llotja del rei Felip VI i la interpretació de l’himne espanyol han despertat aplaudiments i xiulets per part de les persones assistents a l’estadi, on s’han vist una majoria de banderes espanyoles i, enmig, alguna d'estelada. Durant la inauguració també s’han exhibit algunes pancartes amb el lema "Llibertat presos polítics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la llotja, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha assegut entre Felip VI i Quim Torra. A l’altra banda del monarca, s’hi han ubicat el president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, Amar Addadi, i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. La ministra Meritxell Batet, els consellers Ernest Maragall i Elsa Artadi, la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, o el del PSC, Miquel Iceta, també han assistit a la inauguració, que ha comptat amb una amplíssima representació institucional de totes les forces polítiques –inclosa la CUP.

Segons ha difós a les xarxes socials el fotoperiodista Jordi Borràs, l’exemplar de ‘Dies que duraran anys’ que Torra ha lliurat al rei inclou una dedicatòria on es pot llegir el següent text: “No hi ha nissaga, ni llei, ni pàtria que justifiqui ferits, presos polítics i exiliats. No hi ha nissaga, ni llei, ni pàtria que pugui aturar l’anhel de llibertat del poble català”.

stats