Política 13/10/2013

Cañas diu que aquest 12-0 s'han manifestat els que durant 30 anys "s'han sentit orfes" a Catalunya

El portaveu de C's creu que rere la picabaralla amb De Gispert hi ha la "voluntat de silenciar una part" dels ciutadans

1 min

El portaveu del grup parlamentari de Ciutadans (C's), Jordi Cañas, s'ha mostrat molt satisfet per l'assistència a la manifestació d'aquest dissabte a favor de la unitat d'Espanya, a la plaça de Catalunya. "Ahir vam començar a suturar aquesta distància amb els ciutadans que s'han sentit orfes" políticament, ha assegurat en una entrevista al canal 3/24. Cañas ha criticat que durant la setmana només es parlés de la possibilitat que s'hi produïssin altercats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cañas s'ha mostrat satisfet pel nombre de participants a la concentració de la plaça de Catalunya i perquè va ser "festiva i transversal". Ha recordat que aquesta xifra "s'ha multiplicat per cinc" respecte a anteriors convocatòries tot i que la cobertura informativa que se li ha donat ha sigut "molt limitada". Ha recordat que les manifestacions de l'Onze de Setembre dels anys vuitanta i noranta reunien entre 2.000 i 6.000 persones.

Ha lamentat l'absència del PSC en aquesta concentració, ja que considera que la formació que lidera Pere Navarro s'hauria de sentir còmoda amb el lema i el model polític que proposa per a l'Estat.

Cañas també s'ha referit a la picabaralla de la setmana passada al Parlament amb la presidenta, Núria de Gispert, i ha explicat que han demanat una junta de portaveus extraordinària per abordar-ho. "El silenci de De Gispert m'entristeix personalment perquè ella sap el que va passar i és conscient que no va actuar bé", ha assegurat, tot lamentant que rere aquest episodi hi ha "la voluntat de silenciar una part dels ciutadans".

El portaveu de C's ha negat que el seu grup generi crispació i ha afirmat que fan "oposició" en un Parlament que, segons ha dit, tradicionalment ha tingut veus "molt poc dissonants".

stats