Les clavegueres de l'Estat

Felip Puig esmorza amb Jordi Pujol després de ser assenyalat per Villarejo

L'ex secretari general de CDC Oriol Pujol també assisteix a la trobada

N.O.
2 min
L'expresident Jordi Pujol i l'exconseller Felip Puig esmorzant

BarcelonaJosé Manuel Villarejo va assenyalar dues presumptes fonts del CNI en una conversa que va mantenir amb l'expresident Artur Mas a RAC1: el president blaugrana Joan Laporta –que segons l'excomissari va donar dades sobre Sandro Rosell– i l'exconseller Felip Puig –que segons el policia hauria passat informació sobre líders independentistes–. Tots dos ho han negat de forma taxativa –Puig afirma que no s'hi ha reunit mai– i aquest dilluns la família Pujol ha tancat files amb l'exdirigent de Convergència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Felip Puig s'ha vist amb l'expresident Jordi Pujol i el seu fill Oriol Pujol, segons ha pogut constatar l'ARA, al restaurant La Farga Diagonal, al carrer Còrsega de Barcelona, amb la idea de la família, que és qui li va proposar, d'expressar-li el suport després de les acusacions de Villarejo. Primer ha arribat Puig, després Oriol Pujol i, finalment, a quarts d'onze ha aparegut l'expresident. D'aquesta manera, els Pujol han volgut posar punt final a la polèmica: no volen donar cova a les afirmacions de l'excomissari.

Aquest moviment no és estrany: Felip Puig és un dels dirigents de Convergència més propers a la família. L'exconseller d'Interior es converteix en una de les persones més rellevants de l'estructura de Convergència després de la sortida de Miquel Roca de la política el 1995, fent tàndem amb Pere Esteve com a secretari d'organització del partit. Puig actuava amb mà de ferro al territori i tenia un coneixement mil·limetrat de la formació. Segurament com ningú d'aquella època. Però no només: també mantenia una relació d'amistat amb la família i, en particular, amb el controvertit fill gran de l'expresident, Jordi Pujol Ferrusola, amb qui el germà de Puig fins i tot ha mantingut relacions comercials.

Aquesta preponderància de Puig dins de Convergència es manté també quan arriba Artur Mas al capdavant de la formació, però no amb la mateixa intensitat. L'exconseller ajuda Mas com a delfí del llavors encara president de la Generalitat, però Puig mai arriba a tenir la mateixa relació amb Mas que amb Pujol. No formava part del pinyol directe que l'envoltava, on sí que, en canvi, es compta Oriol Pujol, David Madí, Francesc Homs i Joaquim Forn.

Nogensmenys, quan Mas assumeix la presidència de la Generalitat compta amb Felip Puig per un dels llocs més difícils d'un govern, la conselleria d'Interior, i posteriorment, com a titular d'Empresa i d'Ocupació.

Mas també tanca files

L'entorn de Mas explica que, després que s'emetés la conversa amb Villarejo a RAC1 –era gravada–, va parlar telefònicament amb Felip Puig i, com els Pujol, també tanca files amb el seu exconseller. Artur Mas, de fet, ja el va defensar públicament en una entrevista al programa Tot es mou de TV3: "No en dubto gens ni mica [de Puig]. No dono crèdit [a Villarejo]. És lleial i eficaç", va assegurar, a més de matisar que del que ve de l'excomissari només es creu allò que està sustentat amb proves: les "gravacions". I de Puig, va dir, no n'ha sortit cap malgrat que Villarejo va afirmar que s'hi havia reunit.

stats