CORRUPCIÓ
Política 05/12/2014

CiU demanarà explicacions a Jorge Fernández Díaz per la "guerra bruta" la setmana que ve al Congrés

El diputat Feliu Guillaumes l'interpel·larà sobre la unitat de la policia destinada a buscar draps bruts entre el sobiranisme i a filtrar informes falsos als mitjans

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, haurà de donar explicacions la setmana vinent sobre el paper de la policia espanyola en relació a la filtració d'informes falsos a la premsa sobre suposats casos de corrupció a l'entorn de Convergència i del món sobiranista. El diputat de CiU al Congrés Feliu Guillaumes serà l'encarregat de preguntar-li, segons la interpel·lació registrada a la cambra baixa, pel motiu pel qual "cada cop és més freqüent veure en els mitjans de comunicació filtracions i informacions referents o procedents d'actes del ministeri de l'Interior [...] o procedents d'informacions del ministeri de l'Interior el destí de les quals és Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, el text cita l'informe de la UDEF aparegut en la campanya electoral del 2012 que inculpava a Artur Mas per mantenir comptes a Suïssa, les fotografies dels 33 jutges que havien donat suport a un manifest pel dret a decidir, la informació falsa que atribuïa a Xavier Trias comptes bancaris a Suïssa i Andorra o l'enviament d'un elevat nombre d'antidisturbis a Catalunya el juny i el setembre sense que hagués estat requerits per la Generalitat. Així mateix, el diputat també demana explicacions per la "unitat específica destinada a rastrejar informació sobre presumptes irregularitats i delictes de polítics catalans, per utilitzar-la contra el procés català", com va revelar l'ARA.

Així, Guillaumes apunta que aquestes accions no sembla que responguin "a fets puntuals o casuals, sinó a actuacions perfectament estructurades, cosa que no correspon a les forces de seguretat de l'Estat". "Intoxicar l'opinió pública des de mitjans oficials, filtrar informacions falses des de les mateixes forces de seguretat seria guerra bruta i seria delicte", assevera el diputat de CiU.

stats