Política 22/11/2011

Jorge Fernández Díaz: “No m'imagino CiU votant en contra de les reformes estructurals que proposi el PP per sortir de la crisi”

El cap de llista del PPC treu prioritat al debat sobre el pacte fiscal, i assegura “ha de tenir la seva hora i el seu procés”, però “se'n parlarà”

Ara
2 min

El candidat del PPC, Jorge Fernández Díaz, assegura en una entrevista al Món a Rac 1 que no s'imagina CiU “votant en contra de les reformes estructurals” que proposi el nou govern del Partit Popular “per sortir de la crisi”, i apel·la a una “actitud de responsabilitat” per aplicar les mesures necessàries. No obstant, i respecte la relació entre el PP i CiU, Fernández Díaz descarta parlar d'”asimetries” entre els suports mutus a Madrid i a Barcelona, i defensa la individualitat “de cada context”. En aquest sentit, el candidat popular recorda que a nivell espanyol “el suport de CiU no és necessari matemàticament, però sí que ho és a nivell polític i social”, i assegura: “no me'ls imagino dient 'no us donem suport (respecte a mesures per sortir de la crisi) si no tenim el pacte fiscal'”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, i preguntat pel debat sobre el pacte fiscal, Fernández Díaz ha entrat en contradicció amb la número 2 del PP, Maria Dolores de Cospedal, que aquest dilluns tancava la porta a parlar-ne assegurant que “el programa electoral del PP (amb el qual han guanyat les eleccions) no inclou aquest nou model de finançament per a Catalunya”. El candidat del PPC, en canvi, assegura que “se'n parlarà”, perquè CiU “el posarà sobre la taula”, però hi treu prioritat i subratlla “ha de tenir la seva hora i el seu procés”. En clau d'anàlisi dels resultats electorals, Fernández Díaz considera que CiU ha jugat de forma intel·ligent posant per bandera la defensa del pacte a Madrid, i creu que ha sigut una "bona estratègia per captar el vot".

El candidat del PPC, no obstant, ha subratllat la necessitat de millorar el finançament català, i ha afirmat amb contundència: "Catalunya està sent molt solidària, i això té un límit".

stats