Rajoy tanca la porta a parlar amb Amaiur i a negociar el pacte fiscal català

María Dolores de Cospedal avança que el president electe no donarà a conèixer el progaram de govern fins a la sessió d'investidura

Joan Rusiñol
1 min

MadridMariano Rajoy començarà a tenir trobades informals amb els grups parlamentaris per agilitzar el procés per tenir, quan abans millor, un nou govern espanyol. Ara bé, els contactes no serà amb tots: en quedarà fora Amaiur. L'argument és que no defensa "un objectiu plasmat a la Constitcuió". És a dir, la independència d'Euskadi. Ara bé, fonts del PP han explicat que aquest criteri no és aplicable a altres formacions com ERC perquè, entenen, que no s'està parlant de situacions equiparables.

Sobre el pacte fiscal que defensa el govern de CiU, María Dolores de Cospedal, la número 2 del PP, ha recordat que ells han guanyat amb "el programa electoral del PP" i que, per tant, no inclou aquest nou model de finançament per a Catalunya. Ha dit que cal apostar per "allò que ens uneix i no per allò que pot crear distorsions".

El PP ha posat en marxa la maquinària per fer el traspàs de poders entre el govern socialista i el futur executiu del PP. Per això, avui ha designat Soraya Sáenz de Santamaría com interlocutora amb el PSOE per fer aquesta tasca que començarà sense pauses. De fet, a la reunió del Comitè Executiu, Mariano Rajoy –a porta tancada– ha dit que està "molt satisfet" de la conversa telefònica que avui ha tingut amb Rodríguez Zapatero.

El que encara haurà d'esperar serà la concreció de les mesures econòmiques que posarà en marxa Rajoy. No les anunciarà fins al debat d'investidura, previst per la setmana just abans de Nadal.

Rajoy ha convocat pel 17, 8 i 19 de febrer el congrés del PP a Andalusia, amb la mirada posada a les autonòmiques andaluses de la primavera.

stats