ELECCIONS AUTONÒMIQUES
Política 22/04/2015

Monago es reivindica com el referent actual del maig del 68 en un vídeo de campanya

El president extremeny apel·la a The Beatles, Martin Luther King i als reis d'Espanya i assegura que els canvis que va comportar aquell moviment polític i social van fer passar del "Podem al Fem"

Efe
2 min

MèridaEl president del PP d'Extremadura, José Antonio Monago, compta amb un nou vídeo de campanya, sense referències ni sonores ni visuals al seu partit, en el qual es recolza en l'esperit de la revolució política, social i econòmica dels anys 60 per concloure que ara han passat del "Podem al Fem", en una clara referència al partit de Pablo Iglesias. El vídeo, titulat "1968. De podem a fem", ha estat presentat aquest dimecres pel director de la Ccmpanya del PP d'Extremadura, Fernando Pizarro, en una roda de premsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Locutat per Monago i amb imatges de The Beatles, Martin Luther King, les protestes estudiantils o dels llavors reis d'Espanya –s'hi recorda que Felip VI va néixer el 1968–, explica que aquell any es van renovar els valors, la forma de viure i d'entendre el món. "Va ser una transformació política, econòmica i social com la que també estem experimentant nosaltres", diu Monago en l'audiovisual, que subratlla que els joves tenien un somni: "Passar dels dits, als fets, de podem a fem". El vídeo recull la implantació, també el 1968, dels primers estudis universitaris a Extremadura.

Pizarro ha assenyalat que la visió igualitària de pensar de la societat actual i la conquesta de molts drets és fruit de l'esperit dels anys seixanta.

A preguntes dels periodistes sobre l'absència de la imatge del PP al vídeo i en uns ventalls que també s'han presentat aquest matí, ha assegurat que no s'allunyen del seu partit, ja que la roda de premsa ha estat a la seva seu i amb les seves sigles. L'objectiu és apropar-se als electors "d'una manera més intensa", segons Pizarro, que ha reconegut que sense la marca del PP molts membres del partit no serien representants públics.

La candidat a l'Assemblea i consellera d'Ocupació, Dona i Polítiques Socials, María Ángeles Muñoz, ha informat que el PP ha editat 10.000 ventalls de paper amb el lema de la seva campanya, "Fem", per defensar la igualtat del col·lectiu LGBT amb motiu de la multitudinària festa de "Els Coloms", que se celebrarà el cap de setmana a Badajoz.

stats